Titel 11 røget: Rigmands-minister også færdig som formand

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) må opgive poster på stribe

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) er blevet strippet for poster siden udnævnelsen som minister i starten af maj. (FOTO: Lars Krabbe)
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) er blevet strippet for poster siden udnævnelsen som minister i starten af maj. (FOTO: Lars Krabbe)

Den nye uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) er ikke kun mangemillionær. Han var også frem til udnævnelsen i begyndelsen af maj måned en driftig forretningsmand, men det hele er nu sat på standby for ikke at udgå potentielle interessekonflikter.

Som Ekstra Bladet skrev forleden, har Tommy Ahlers allerede måtte opgive 4 direktørposter, 4 bestyrelsesmedlemsposter og to poster som bestyrelsesformand.

Nu mister han endnu en titel som formand for Iværksætterpanelet, hvor han har siddet siden april 2017 - udpeget af erhvervsminister Brian Mikkelsen(K). 

Iværksætterpanelet

- Iværksætterpanelet består ud over den nye formand Tommy Andersen af 13 iværksættere, investorer og eksperter.

- Iværksætterpanelet blev nedsat i april 2017 og afleverede sine første anbefalinger til regeringen i september 2017. Flere af Iværksætterpanelets anbefalinger fra 2017, herunder skatteforslag om investorfradrag, aktiesparekonto og medarbejderaktier, indgik i regeringens udspil til og efterfølgende aftale om ”Erhvervs- og iværksætterinitiativer” fra november 2017.

- Iværksætterpanelet vil komme med endnu en række anbefalinger til regeringen. De forventes klar i løbet af 2. kvartal af 2018.

Brian Mikkelsen har i stedet udpeget en anden serieiværksætter og millionær som formand, Tommy Andersen. Han ejer blandt andet TAN HOLDING ApS, der i 2016 havde en egenkapital på 36,6 mio. kr.

- Jeg er rigtigt glad for, at Tommy Andersen har sagt ja til at være ny formand for Iværksætterpanelet. Tommy Andersen har både prøvet at starte og udvikle egen virksomhed, har forstand på fonds- og investeringsdelen, og han har et indgående kendskab til det danske iværksættermiljø. Samtidig har Tommy Andersen været en del af Iværksætterpanelet siden begyndelsen, og jeg er derfor overbevist om, at Tommy Andersen vil kunne føre panelets arbejde videre på bedste vis.

- Samtidig vil jeg gerne sige stor tak til Tommy Ahlers for hans arbejde med at levere anbefalinger til, hvordan vi kan skabe de bedste rammer for vores iværksættere og vækstvirksomheder i Danmark, skriver Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Her ses et billede af statsminister Lars Løkke Rasmussens regering, der byder på flere minister-millionærer. Billedet er taget inden den seneste rokering, hvor blandt andet Tommy Ahlers er kommer til som afløser for Søren Pind (V). FOTO: Linda Johansen. Politik Ahlers ikke alene: Her er Løkkes millionærer

At ting går hurtigt i dansk politik, vidner Tommy Ahlers udtalelse i 2017 om ved tiltrædelsen som formand for Iværksætterpanelet. Den gang havde han næppe regnet med, at han lidt over et år senere ville være minister:

- Som iværksætter er reaktionen jo oftest "bland jer uden om", når politikerne spørger, hvad de kan gøre. Men sandheden er nok lidt mere nuanceret. Og når det kommer til adgang til kapital og talent, hjørnestenene for iværksætteri, så spiller politikerne en rolle, og jeg er glad for, at de har spurgt mig og de andre iværksættere i panelet om at rådgive dem, sagde Tommy Ahlers dengang.

Tommy Ahlers blev millionær,da han i 2008 og 2012 solgte de to it-virksomheder Zyb og Podio for samlet 580 mio. kroner, hvilket han ifølge Børsen personligt tjente omkring 100 mio. kroner på. I 2016 ramte Ahlers også jackpot, da firmaet GameAnalytics, som han havde investeret i, blev solgt for et treciftret millionbeløb.

En del af pengene er i dag investeret i en række firmaer, der er samlet under selskabet The New Black, hvis seneste egenkapital fra regnskabsåret 16/17 er opgjort til 56,5 millioner kroner. Selskabet er et af dem, Tommy Ahlers nu har trukket sig fra.

87 kommentarer
Vis kommentarer