To fængslet i sag om skattefusk for 37 mio: Det begyndte med en avisrute

Tidligere medarbejder i Skat bi-jobbede som avisbud for nu varetægtsfængslet udenlandsdansker i kæmpe skattesag

Den fængslede skattemedarbejder lærte tilsyneladende den fængslede forretningsmand at kende for 10-15 år siden via sin avisrute, som han brugte sin fritid på. POLFOTO
Den fængslede skattemedarbejder lærte tilsyneladende den fængslede forretningsmand at kende for 10-15 år siden via sin avisrute, som han brugte sin fritid på. POLFOTO

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En tidligere ansat i Skat har siden 26. maj siddet varetægtsfængslet sigtet for bedrageri og skattefusk i sagen om svindel med udbytteskat for 37,5 millioner kroner i 2007.

Bedrageriet er ifølge bagmandspolitiet foregået i samarbejde med den ligeledes fængslede udenlandsdansker, som blev anholdt i Københavns Lufthavn tre dage forinden.

Fængslet dansk forretningsmand jagtet af Skat i årevis

Ifølge tidligere afdelingschef i Skat, Lisbeth Rømer, mødte den tidligere skattemedarbejder og den ligeledes fængslede danske forretningsmand hinanden for mere end 10 år siden. Det har hun forklaret til TV2.

Dengang boede forretningsmanden i Danmark og ejede et omstridt avisdistributions-firma, som i siden gik konkurs efter flere år med rod i regnskaberne. 

Den fængslede skattemedarbejder fordrev dengang sin fritid med at dele aviser ud i weekenden – og arbejdede altså for forretningsmanden.

Skattely og skattefusk
De mange millioner er sendt ud af landet i 14 portioner via skattely i Caribien. En del af pengene – 1,7 millioner kroner – er ifølge Bagmandspolitiet havnet på den sigtede tidligere skattemedarbejders private bankkonto.

Det har skattemedarbejderen dog aldrig oplyst til sin mangeårige arbejdsgiver.

Ifølge bagmandspolitiets sigtelse har skattemedarbejderen, som har adresse i Sverige, i perioden 2006-2009 dermed unddraget mere end en million kroner i skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Sigtelsen lyder på 'bedrageri af særlig grov beskaffenhed' og skattefusk.

Samtidig er den tidligere skattemedarbejder, ifølge DR, også sigtet i den store hovedsag om bedrageri med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner i perioden 2012-2015. Her formodes bagmanden ifølge myndighederne at være britiske Sanjay Shah.

Bagmandspolitiet formoder, at de to sager hænger sammen.

Sigtelsen mod skattemedarbejderen tyder da også på, at svindlen med udbytteskat allerede begyndte i det små for mere end 10 år siden.

Sådan blev Skat snydt

Skat har udbetalt mere end 12,3 milliarder kroner til folk bosat i udlandet, som har udnyttet et hul i Skats kontrol.

Det drejer sig svindel med forfalskede aktieudbytter, hvor selskaber i udlandet har søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

I mange lande skal selskaber ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

Svindlen sker, hvis selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden de har ejet de aktier, de vil have tilbagebetalt skat for.

Hidtil har det kun været fremme, at svindlen begyndte i 2012.

Men den 'lille udbytteskattesag' viser, at bagmandspolitiet nu mener, at det allerede begyndte i 2007.

Ifølge sigtelserne, har en central medarbejder i Skat tilsyneladende spillet en vigtig rolle lige fra begyndelsen.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.