To kvinder får topposter i Venstre

Efter onsdagens ministerrokade var der to politiske topposter ledige i Venstres folketingsgruppe. To Venstre-kvinder har fået posterne som gruppeformand og politisk ordfører

Der er sket meget i Venstre i dag og i går. Hvad er op og ned - og hvem er vindere og hvem er tabere? Ekstra Bladet analyserer Venstre-landskabet med politisk kommentator Henrik Qvortrup og opinionsredaktør Mads Kastrup (Producer: Martin Lorentsen)

Britt Bager er på Venstres gruppemøde torsdag morgen blevet valgt til ny politisk ordfører. Hun overtager ordførerskabet efter Jakob Ellemann-Jensen, da han er blevet udnævnt til miljø- og fødevarer minister efter Esben Lunde Larsens exit onsdag.

Karen Ellemann er som ventet blevet udnævnt til gruppeformand for Venstre.

Ydmyg og beæret
På vej ind til gruppemødet fortalte Britt Bager, at der var flere kandidater til ordførerskabet. Alligevel endte valget som et fredsvalg, altså et valg uden afstemning.

- Jeg er beæret og ydmyg over for den kæmpe opgave, det er at være politisk ordfører. Men når jeg har sagt ja til jobbet, er det også fordi, jeg tror, jeg kan bibringe posten en ny og anderledes profil, siger Britt Bager til TV2 Østjylland.

- Når man går ind i politik, så gør man det helhjertet, og hvis man ikke siger ja til sådan en post, så skulle man ikke være gået ind i politik. Jeg kan ikke udfylde Jakob Elleman-Jensens store sko, jeg skal finde mine egne sko at gå i, fortæller Britt Bager.

Artiklen fortsætter under billedet.

Britt Bager er ny politisk ordfører for Venstre. Foto: PRfoto
Britt Bager er ny politisk ordfører for Venstre. Foto: PRfoto
 

41-årige Britt Bager har siddet i Folketinget siden valget i 2015, hvor hun stillede op i Østjyllands Storkreds. Inden hun blev udnævnt til politisk ordfører var hun medieordfører, kulturordfører og idrætsordfører og boligordfører for Venstre.

Tidligere har den nye politiske ordfører arbejdet som presse- og kommunikationskonsulent i Skatteministeriet. Hun er uddannet cand.jur fra Aarhus Universitet, cand.soc i politisk kommunikation og ledelse fra Copenhagen Business School og har en master i journalistik fra Syddansk Universitet.

Ny gruppeformand
På gruppemødet i Venstres folketingsgruppe torsdag morgen er Karen Ellemann blevet valgt til ny gruppeformand, det oplyser finansminister Kristian Jensen på Twitter.

48-årige Karen Ellemann var indtil onsdag minister for ligestilling, nordisk samarbejde og fiskeri, men den post måtte hun afgive til Eva Kjer Hansen ved ministerrokaden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen forklarede, at han havde givet Eva Kjer Hansen ministeriet i håb om, at Karen Ellemann kunne blive valgt som Venstres første kvindelige ordfører.

Karen Ellemann blev vraget som minister af Lars Løkke Rasmussen, men nu har en enig folketingsgruppe valgt hende til gruppeformand. Foto: Jens Dresling
Karen Ellemann blev vraget som minister af Lars Løkke Rasmussen, men nu har en enig folketingsgruppe valgt hende til gruppeformand. Foto: Jens Dresling
 

Indtil onsdag var Søren Gade Venstres gruppeformand, men han stillede sin post til rådighed i ministerrokaden, da han vil stille op til Europa-Parlamentet ved næste valg.

Lars Løkke Rasmussens taktik virkede, da Karen Ellemann blev valgt som ny gruppeformand uden modsigelser fra folketingsgruppen.

Foto: Jens Dresling Dansk politik Fyret minister taler ud: Jeg havde svært ved at sove

Kommunalpolitiker, tvmanden Ole Stephensen og blandt andre formanden for De Konservative i København er utilfredse med, at Eva Kjer Hansen er blevet minister igen. Foto: Jens Dresling/Jesper Sunesen Dansk politik Ole Stephensen om Eva Kjer: Som en kniv i ryggen

129 kommentarer
Vis kommentarer