Tønders borgmester faldt om i sit hjem

- Alle er chokerede og dybt berørte af det helt uventede dødsfald, oplyser Tønder Kommune efter borgmester Laurids Rudebeck i går døde pludseligt

Laurids Rudebeck nåede at være Tønders borgmester i syv år (Foto: Jane Ohlsen Rahbek)
Laurids Rudebeck nåede at være Tønders borgmester i syv år (Foto: Jane Ohlsen Rahbek)

Tønders borgmester Laurids Rudebeck døde tirsdag, efter han pludseligt faldt om i sit hjem.

Det skriver Tønder Kommune nu i en pressemeddelselse. Indtil nu har man ønsket at holde dødsårsagen tilbage fra offentligheden af hensyn til de efterladte.

Laurids Rudebeck blev 56 år gammel. (Foto: Jane Ohlsen Rahbek) Dansk politik Tønders borgmester er død

- Laurids Rudebeck faldt om i sit hjem tirsdag uden forudgående sygdom, efter at han havde arbejdet helt som normalt i løbet af dagen og varetaget sine opgaver i vanlig stil med energi og godt humør.

- Derfor er alle chokerede og dybt berørte af det helt uventede dødsfald, skriver Tønder Kommune i pressemeddelelsen.

Laurids Rudebeck døde bare 56 år gammel.

Han efterlader sig hustruen Lene, børnene Thor og Neel, barnebarnet Helen, søsteren Leni og sin 82-årige mor Grethe.

Tanker går til familien

Laurids Rudebeck nåede at være borgmester i Tønder i syv år og var medlem af Venstre. Han blev medlem af kommunalbestyrelsen 2006, og inden der var han leder af lokalpolitiet i Tønder, men oprindeligt uddannet mekaniker.

Tilbage står nu tidligere kolleger og partimedlemmer fra Venstre, der mindes Laurids Rudebeck.

Og tirsdag aften viste statsminister sin sympati på Twitter.

Laurids Rudebeck blev 56 år gammel. (Foto: Jane Ohlsen Rahbek) Dansk politik Løkke i sorg over borgmesters pludselige død

'Det er med sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at Tønders borgmester, Laurids Rudebeck, er død. Mine tanker går i aften til Laurids Rudebecks familie, der alt for tidligt har mistet en far, søn og ægtemand', skriver Lars Løkke og fortsætter:

'Laurids Rudebeck viede en stor del af sit liv til det samfund, han var en del af. Først hos Politiet i Tønder og de sidste år som byens borgmester.'

Viceborgmester Bent Åbling Paulsen bliver nu fungerende borgmester. Så snart det er muligt, vil kommunalbestyrelsen samles for at udpege en ny borgmester.