Tog folketingsmedlem på røven: Får nyt politisk top-job

Trods anklager om sexchikane fra ti kvinder i Siumut får midaldrende partisekretær nyt chef-job i grønlandsk politik: 'Han er jo ikke politianmeldt'

Aki-Matilda Høegh-Dam vlev taget på røven og stod i spidsen for klagerne over partisekretæren, som nu har fået nyt politisk chefjob. Foto: Jens Dresling
Aki-Matilda Høegh-Dam vlev taget på røven og stod i spidsen for klagerne over partisekretæren, som nu har fået nyt politisk chefjob. Foto: Jens Dresling
Følg Politik

I februar blev den mangeårige partisekretær for det grønlandske regeringsparti Siumut, Mikael Petersen, hjemsendt og fritstillet efter en usædvanlig sexchikanesag, som omfattede det nuværende medlem af det danske folketing, Aki-Matilda Høegh-Dam.

Ti kvinder fra partiet havde i et brev til partiledelsen beskrevet hans upassende opførsel, som blandt andet omfattede opfordringer til at røre hans kønsdele, at have sex foran kolleger samt klap i bagdelen.

Men nu har Mikael Petersen fået et nyt job som administrativ chef og partisekretær i et konkurrerende parti, skriver Grønlands Radio, KNR.

- Fra i dag 1. april starter Mikael Petersen som partisekretær i Partii Naleraq, det er rigtigt, siger partiformand Hans Enoksen til KNR.

Efterfølgende måtte KNR ligefrem understrege, at der ikke var tale om en aprilsnar.

Artiklen fortsætter

 

Den tidligere landsstyreformand, Hans Enoksen, forklarer, at valget faldt på Mikael Petersen, fordi de har arbejdet sammen, da de begge var i Siumut.

- Det arbejde, han udfører, plejer at være godt, siger Hans Enoksen.

I et interview med Ekstra Bladet erkendte og undskyldte, Mikael Petersen, at han havde klappet kvindelige kolleger bagi.

Artiklen fortsætter

Mikael Petersen forklarer, at det - som kvinderne opfatter som sexchikane - blot var tænkt som en opmuntring til dem. Foto: Jørgen Schultz-Nielsen
Mikael Petersen forklarer, at det - som kvinderne opfatter som sexchikane - blot var tænkt som en opmuntring til dem. Foto: Jørgen Schultz-Nielsen
 

Folketingsmedlem taget på røven: Partisekretær undskylder

Forrest i rækken af kvinder, som har følt sig krænket af Mikael Petersen, står folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam (23), som på Facebook har fortalt om sine oplevelser på det mandsdominerede partikontor i Nuuk.

Hun skriver, at Mikael Petersen snusede hende i nakken og 'tog hende på røven', da hun var blot 17 år gammel.

Rette mand på posten
Også det fremtrædende medlem af Landstinget for Partii Naleraq Pele Broberg mener, at Mikael Petersen er den ​​​rette mand i spidsen for partiets daglige ledelse. Han forudser, at partisekretæren trods skandalen kan skaffe partiet flere stemmer i Grønlands små byer og bygder.

- Han har mange års erfaring i det her system, og han kan være med til at opbygge partiet. Han kan også være med til at styrke vores position på kysten, forklarer Pele Broberg til Sermitsiaq.AG.

Han understreger, at han ikke vil udtale som om 'det med sexchikane'. Det opfatter Pele Broberg som en intern sag for Siumut. Han mener ikke, at Partii Naleraq sender et dårligt signal ved at ansætte en chef, der er blevet anklaget for sexchikane af ti kvinder.

- Vi ansætter jo ikke en mand med plettet straffeattest ... Så længe han ikke er politianmeldt, så kan vi ikke forholde os til, hvorvidt det er seriøst, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind