Top-DF'ers kone fra Taiwan listet ind i partiet

Det kræver dansk statsborgerskab, hvis man vil være medlem af Dansk Folkeparti, men den regel har partisekretærens kone fået dispensation fra

Poul Lindholm Nielsen
Poul Lindholm Nielsen

Når rebelske medlemmer af Dansk Folkeparti skaber uro i baglandet, så er partisekretær Poul Lindholm Nielsen på det hold, som rejser rundt i landet og uddeler skideballer og hyppige udsmidninger.

Derfor bærer han internt i partiet tilnavnet Poul Blod.

Men han er også en rar ægtemand, der har haft held til at sikre sin taiwanesiske kone, Cherry Liu, medlemskab af Dansk Folkeparti selv om hun stadig ikke er dansk statsborger.

Hun har nemlig fået dispensation fra partiets ellers klare regelsæt, der tilskriver, at kun danske statsborgere kan slutte sig til Kristian Thulesen Dahl, Pia Kjærsgaard og alle de andre DF'ere.

- Hovedbestyrelsen har haft den praksis, at hvis ægtefællen har været medlem i en længere periode, og det har jeg været lige siden partiets start, så kan hovedbestyrelsen dispensere. Og det har den så gjort, forklarer Poul Lindholm Nielsen over for Ekstra Bladet.

Gift i Østen
Cherry Liu og Poul Lindholm giftede sig i sommeren 2008 i Taiwan. 55 gæster deltog i festen, der blev afholdt på et hotel i landets hovedstad, Taipei.

Først i marts 2013 flyttede Cherry Liu, der er har haft en karriere som radiovært, sit liv til Danmark, hvor parret i dag er bosat i Odense.

Det var i forbindelse med flytningen til Danmark, at partisekretærens kone blev medlem af DF.

- For alle andre, der vil være medlem af DF, gælder det, at man skal have sit rødbede-farvede pas. Hvorfor gælder det ikke her?

- Vi har givet dispensation igennem årene. Det kræver bare, at ægtefællen i en periode har været medlem af Dansk Folkeparti, siger Poul Lindholm Nielsen.

- Det startede egentlig med, at vi havde et medlem, vis kone kom fra Sverige. Hun kunne deltage i vores grundlovsmøde her på Fyn, men ikke i generalforsamlingen og årsmødet. Derfor blev det i 2003 taget op på årsmødet, at man kan dispensere.

Ingen problemer
- Hvad siger du til, hvis nogen mener, at det er dobbeltmoralsk?

- Der er intet dobbeltmoralsk i det overhovedet. Hun har søgt på lige fod med alle andre. Og der er også andre, der har fået dispensation. Nu har jeg været medlem igennem alle årene, så det synes jeg ikke, der kan være nogen som helst problemer i, siger han.

Poul Lindholm har været med i kulissen omkring partitoppen, siden Pia Kjærsgaard og hendes tre kampfæller stiftede DF i 1995. Inden da var han i en kort periode formand for Fremskridtspartiet.

- I har før sagt, at det er rimeligt, at det kun er danskere, som er medlem af Dansk Folkeparti. Hvorfor gælder det kun nogle medlemmer?

- Det har jeg ikke udtalt noget om.

- Nej, men det har Søren Espersen eksempelvis. (- Der er en grund til, det hedder Dansk Folkeparti, sagde Søren Espersen 22. januar til BNB, red.)

- Det er sådan, at man kan søge, og så kan man få dispensation - eller man kan ikke få dispensation. Og her har man altså sagt, jeg har været medlem i alle de år. Og så er der ikke nogen problemer i det. Jeg har ikke fået nogen fordele frem for andre.

Én i en håndfuld
- Hvorfor ventede din kone ikke bare med at melde sig ind lige som alle andre?

- Det synes jeg ikke, vi skal stå til regnskab for. Hun har søgt på lige fod med alle andre, der kan gøre det. Der har hovedbestyrelsen så valgt at give den dispensation. Hun kommer fra Taiwan, der er et demokratisk land, så det kan jeg ikke se nogen som helst problemer i.

Poul Lindholm Nielsen er med til møderne i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, der uddeler dispensationerne. Han er dog ikke formelt medlem af hovedbestyrelsen, han deltager som sekretær.

Partisekretæren oplyser, at DF uddeler cirka en håndfuld dispensationer om året til medlemmer, som ikke er danske statsborgere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.