Annonce:
Annonce:

Topadvokat efter angreb fra Trine Bramsen: - Jeg er målløs

Ifølge S-ordføreren advarer den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage mod forslag om anonyme vidner, fordi hun tjener penge på sager om bandekriminalitet

Advokater, som forsvarer bandemedlemmer, tænker med pengepungen, mener Trine Bramsen. Foto: ritzau/Jens Dresling
Advokater, som forsvarer bandemedlemmer, tænker med pengepungen, mener Trine Bramsen. Foto: ritzau/Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

En opsigtsvækkende udtalelse fra socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen har rystet forsvarsadvokaten Mette Grith Stage.

Den kendte advokat har kaldt det betænkeligt, at regeringen og Socialdemokratiet vil gøre det muligt at øge brugen af anonyme vidner i bandesager.

- Efter min opfattelse er brug af anonyme vidner retssikkerhedsmæssigt højst betænkeligt. Det er et grundlæggende princip, at den tiltalte skal vide, hvem der vidner imod ham, og hvis dette hemmeligholdes, er der en risiko for, at han ikke får en retfærdig rettergang, lød det blandt andet fra Mette Grith Stage.

Det kritik fik Trine Bramsen til at lange hårdt ud efter advokatens personlige troværdighed, som ifølge retsordføreren er farvet, fordi hun 'tjener millioner' på at forsvare bandemedlemmer.

Annonce:

- Det er et udsagn, der kommer fra den forsvarsadvokat, der beskytter bandemedlemmerne, og som tjener styrtende med penge på at beskytte bandemedlemmer. Selvfølgelig synes hun da ikke, at det er en god idé, lød det fra Trine Bramsen til P1.

Mette Grith Stage er paf over, at den fremtrædende retsordfører på den måde angriber hende for at blande sig i debatten.

- Jeg er målløs over, at en politiker kan finde på at fremkomme med en sådan udtalelse rettet mod en forsvarsadvokat personligt - men der må jo være stemmer i det. At jeg får løn for mit arbejde i det retssamfund, som Bramsen vel også er tilhænger er, er ikke ensbetydende med, at jeg 'beskytter bandemedlemmer'. Det burde Bramsen trods alt holde sig for god til at påstå, siger Mette Grith Stage til dr.dk.

Advokaten afviser, at hensynet til hendes egen pengepung spiller nogen rolle, da hun blandede sig i den offentlige debat.

Ifølge Mette Grith Stage vil hun hverken tjene mere eller mindre på at forsvare bandemedlemmer, fordi der kommer anonyme vidner. 

Annonce:

'Rystende, hvis Trine Bramsen vitterligt mener, at min betænkelighed ved anonyme vidner er udtryk for, at jeg beskytter bandemedlemmer, og at den er økonomisk motiveret. Min løn bliver hverken højere eller lavere afhængigt af, om man kan vidne anonymt', skriver advokaten på Twitter.

Ifølge Trine Bramsen er det også forkert, at medierne har spurgt nogle førende forsvarsadvokater om deres holdning til regeringens nye tiltag i kampen mod rockere og bandemedlemmer. 

Forsvarer: Brug af anonyme vidner er højst betænkelig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: