Annonce:
Annonce:

Topart sigter mod bedre og billigere integration

Regeringen og kommunerne mødes torsdag for at forhandle en ny styrket integrationsindsats.

Annonce:
Følg Politik

Parallelt med trepartsforhandlingerne med arbejdsgivere og lønmodtagere indleder regeringen torsdag også topartsforhandlinger med Kommunernes Landsforening, KL.

Ligesom trepartsforhandlingerne er fokus for topartsforhandlingerne integrationen af flygtninge.

Kommunerne forventes at modtage op mod 17.000 flygtninge i år, og det er vigtigt, at kommunerne ikke mødes "med urealistiske krav" til indsatsen, lyder det i en pressemeddelelse fra regeringen.

- Vi står i en ekstraordinær situation med mange flygtninge, der skal have hjælp til at opbygge en ny tilværelse, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.

- Derfor er vi også nødt til at have nogle fleksible rammer, så kommunerne kan magte opgaven.

Annonce:

I sit oplæg til drøftelserne lægger regeringen op til at give kommunerne mere fleksible rammer, så den enkelte kommune blandt andet kan tilrettelægge sprogindsatsen bedre og hurtigere placere flygtningene i boliger.

Regeringen vil samtidig bruge ventetiden mellem, at en asylansøger bor på et asylcenter og flytter ud i en kommune med flygtningestatus. Asylansøgernes kompetencer skal hurtigt afdækkes, så de kan blive placeret i en kommune, der efterspørger kompetencerne.

Tiltagene skal gøre opgaven mere overkommelig for kommunerne, pointerer udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V):

- Vi skal kigge hele integrationsindsatsen efter i sømmene, og vi skal luge ud i unødvendigt bøvl og bureaukrati, der står i vejen for at få flere flygtninge i arbejde.

Det treårige integrationsprogram skal skæres ned til et enkelt år - med mulighed for forlængelse i yderligere fire år. Det første år skal have entydigt jobfokus og virksomhedsrettet indsats.

Annonce:

Det nuværende krav om 37 timers aktivering om ugen sløjfes, og flygtninge skal i stedet ud på en virksomhed senest efter to uger og i mindst 15 timer om ugen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: