Annonce:
Annonce:

Topchef fritaget for tjeneste

Højrehånden for den skandaleramte Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S), kommunaldirektøren i Fredericia, er sendt hjem med øjeblikkelig virkning 

Den nu fratrådte bykonge Jacob Bjerregaard og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev opfattet som kommunens 'power couple'. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Den nu fratrådte bykonge Jacob Bjerregaard og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev opfattet som kommunens 'power couple'. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Hvis du ved noget om sagen, kan du skrive fortroligt til Ekstra Bladets journalister på munk@eb.dk.

Kommunaldirektøren i Fredericia, Annemarie Zacho-Broe, er blevet fritaget for tjeneste og sendt hjem med øjeblikkelig virkning.

Det fremgår af en pressemeddelelse, efter Ekstra Bladet gennem længere tid har sat fokus på nu fratrådte borgmester Jacob Bjerregaard (S) og forhold i Fredericia Kommune.

- Det er en meget alvorlig sag. Men jeg kan ikke uddybe det, fordi det er en personalesag, siger Enhedslistens medlem af økonomiudvalget, Cecilie Roed Schultz, til Ekstra Bladet.

Annemarie Zacho-Broe havde et meget tæt samarbejde med borgmester Jacob Bjerregaard (S), der i december pludselig meddelte sin afgang, dagen før Ekstra Bladet kunne afsløre, at han havde fået særbehandling, da han og hustruen købte en særligt attraktiv byggegrund af kommunen.

Annonce:

I pressemeddelelsen fremgår det, at økonomiudvalget har 'fundet det nødvendigt at fritage kommunaldirektøren for tjeneste indtil videre'.

'Vi afventer p.t. yderligere oplysninger i sagen, inden vi træffer en beslutning om næste skridt', siger den netop tiltrådte borgmester Steen Wrist (S) i pressemeddelelsen på vegne af Økonomiudvalget.

'Da der er tale om en igangværende advokatundersøgelse og en personalesag, har Fredericia Kommune ikke yderligere kommentarer til sagen', fremgår det.

Borgmester trak sig i går: 'Fejl' i kommunen skaffede ham luksusgrund

Det var Jacob Bjerregaard, der fyrede den tidligere kommunaldirektør – og forfremmede Annemarie Zacho-Broe til kommunens øverste embedsmand i 2018.

Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og borgmester Jacob Bjerregaard var kommunens dynamiske 'power couple'. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og borgmester Jacob Bjerregaard var kommunens dynamiske 'power couple'. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Inden da havde hun været velfærdsdirektør i Fredericia Kommune, men rykkede altså helt frem som borgmesterens højre hånd og nærmeste samarbejdspartner på rådhuset.

Byrådet har efter Ekstra Bladets afsløringer bestilt en advokatundersøgelse af borgmesterens mystiske grundkøb. Redegørelsen modtager byrådet senere på måneden, men byrådets økonomiudvalg fik en delkonklusion på et møde i aftes.

Top-advokater skal se på bykongens luksus-grund

På samme møde blev det besluttet, at kommunaldirektøren, Annemarie Zacho-Broe, skulle fritages for tjeneste - og sendes hjem med øjeblikkelig virkning.

Det kommunale tilsyn, Ankestyrelsen, har krævet en redegørelse i sagen om byggegrunden.

Afsløring: Borgmester hjalp konen til topjob

Kommunens koncerndirektør for Børn- og Unge, Camilla Nowak Kirkedal, er indtil videre fungerende kommunaldirektør.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Annemarie Zacho-Broe.

Annonce:

Ville fortsætte
I et interview med Fredericia Dagblad erklærede den nu hjemsendte topchef kort før jul, at hun var klar til at klæde den nye borgmester på. Hun afviste, at hun selv havde overvejet at søge nye udfordringer:

- Nej, slet ikke. Jeg ser det som en vigtig del af mit job at sikre, at det bliver en god overdragelse. Det er sindssygt vigtigt ved et borgmesterskifte, at der er ro på forvaltningen, og at vi har stabilitet. Det er helt afgørende.

Opdateret: I en sms til Ekstra Bladet henviser Annemarie Zacho-Broe til pressechef Torben Groos fra DJØF for en kommentar til sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: