Annonce:
Annonce:

Topchef fyret efter tip fra medarbejder

Fuldstændig enig bestyrelse for Danmarks største a-kasse fyrede adm. direktør, Michael Valentin, efter en henvendelse fra en medarbejder. Revisionen er orienteret, oplyser fåmælt bestyrelsesformand

Michael Valentin blev fyret som direktør for Danmarks største a-kasse efter en intern advarsel til bestyrelsen. Foto: Joshua Tree Photography
Michael Valentin blev fyret som direktør for Danmarks største a-kasse efter en intern advarsel til bestyrelsen. Foto: Joshua Tree Photography
Annonce:
Følg Politik

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 eller på mail: 1224@eb.dk

Det var et internt tip fra en medarbejder til bestyrelsen for Akademikernes A-kasse, som udløste fyringen af administrerende direktør Michael Valentin.

Det oplyser a-kassens bestyrelsesformand Allan Luplau til Ekstra Bladet, efter det torsdag kom frem, at den højtprofilerede direktør er blevet opsagt med øjeblikkelig virkning. Samtidig oplyser han, at a-kassens revision er orienteret i forbindelse med fyringen.

- Det var en fuldstændig enig bestyrelse, siger Allan Luplau om afskedigelsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev Michael Valentin sendt hjem for flere dage siden, men det ønsker Allan Luplau ikke at bekræfte.

Han vil heller ikke oplyse den direkte årsag til fyringen, eller om Akademikernes A-kasse – landets største – har indgivet politianmeldelse i forbindelse med sagen.

Annonce:

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, da det handler om en personsag. Men jeg kan fortælle, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er orienteret om fratrædelsen. Det skal man formelt gøre. Det kan være, at vi på et tidspunkt skal redegøre et eller andet overfor styrelsen. Men på nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige mere, fortæller Allan Luplau, der til dagligt er administrerende direktør for Sygeforsikringen Danmark.

- Der har altså været en intern henvendelse fra en medarbejder til bestyrelsen.

- Ja.

- Vil du fortælle, hvornår henvendelsen kom?

- Nej, det er der ingen grund til. Vi kigger på det, vi skal. Og følger de procedurer, der nu gælder for en sag som denne her. Det er klart, at der er kommet nogle oplysninger undervejs til bestyrelsen, som naturligvis har orienteret alle relevante instanser. Herunder revision og så videre. Mere kan jeg ikke sige om det, forklarer Allan Luplau.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Pamper-revser med høj cigarføring

Den nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligheden for sin hårde kritik af pamperi, fråds og høje lønninger i LO-fagbevægelsen.

51-årige Michael Valentin har været direktør for Akademikernes A-kasse siden 2011. A-kassen er med godt 233.000 medlemmer Danmarks største.

Han har samtidig været bestyrelsesformand for foreningen bag 'Folkemødet' på Bornholm. Han trak sig dog fra posten på et bestyrelsesmøde 26. november.

I 2002 - som netop afgået informationschef i HK og tidligere LO-konsulent - udgav han den opsigtsvækkende bog 'Bare det holder min tid ud'.

Den mangeårige insider, Michael Valentin, rettede dengang et skarpt angreb på de tidligere kollegaer i LO-fagbevægelsen. De blev blandt andet hudflettet for deres overflod, pamperkurser og rejser for medlemmernes penge.

Som a-kassedirektør og bestyrelsesformand for Folkemødet er han dog selv blevet kendt for store armbevægelser, høj cigarføring og glæde ved god vin.

Vinhobbyen udøves ofte i selskab med fremtrædende mediefolk, spindoktorer, kommunikationstyper, politikere og andre meningsdannere i Valentins omfattende netværk. Under årets Folkemøde på Bornholm holdt Akademikernes A-kasse således ’vinbaren’ åben hver dag fra eftermiddag til midnat.

Michael Valentin sidder i en række bestyrelser i selskaber inden for håndværk, industri og ejendomme. Derudover er han i bestyrelsen for Johan Borups Højskole samt it- og konsulentvirksomheden Groupcare. Han er også medlem af VL-gruppe 9.

Udbetalingerne fra de danske a-kasser er delvist finansieret med statsstøtte.

A-kassen har midlertidigt udpeget den nuværende vicedirektør, Britt Dyg Haun, til fungerende administrerende direktør.

Opdateret. Michael Valentin er fyldt 51 år, siden artiklen blev publiceret første gang.

 

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med Michael Valentin siden i mandags.

Men på Facebook skriver Michael Valentin: 'Jeg er i dag blevet opsagt i jobbet som administrerende direktør i Akademikernes A-kasse. Det er en bestyrelse altid i sin gode ret til'.

Bestyrelsesformand for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau: - Det giver altid anledning til refleksion, når man har sådan en sag. Vi har orienteret revisionen.
Bestyrelsesformand for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau: - Det giver altid anledning til refleksion, når man har sådan en sag. Vi har orienteret revisionen.
 

Mystik om dansk topdirektørs fyring

De højtuddannedes a-kasse

Ifølge tal fra A-kasser.dk overhalede Akademikernes A-kasse i foråret 2018 3F som Danmarks største A-kasse.

De cirka 233.000 højtuddannede medlemmer er selvstændige og lønmodtagere fra det offentlige og private arbejdsmarked samt studerende fra universiteter og højere læreanstalter.

Akademikernes A-kasse i sin nuværende form blev etableret 1. juli 2013 ved fusionen af Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: