Topchefer bekymrede over DF-indflydelse

En række chefer frygter, at Dansk Folkepartis indflydelse på udlændingepolitikken vil få en negativ effekt

Dansk Folkepartis mulige indflydelse på udlændingepolitikken efter et folketingsvalg vil få en direkte negativ effekt på dansk erhvervsliv. (Foto: Jens Dresling)
Dansk Folkepartis mulige indflydelse på udlændingepolitikken efter et folketingsvalg vil få en direkte negativ effekt på dansk erhvervsliv. (Foto: Jens Dresling)
Følg Politik

Dansk Folkepartis mulige indflydelse på udlændingepolitikken efter et folketingsvalg vil få en direkte negativ effekt på dansk erhvervsliv.

Det mener 50 procent af 207 topchefer, der har deltaget i en rundspørge i Berlingskes toplederpanel.

Blot otte procent mener, at det er positivt, at Dansk Folkeparti får en afgørende stemme på udlændingeområdet, skriver avisen.

Frygten går på, at debatten kommer til at handle mere om, hvordan vi kan holde den udenlandske arbejdskraft væk fra Danmark, lyder meldingen fra flere topchefer.

Anders Heine Jensen, der er administrerende direktør i selskabet Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, mener, at Dansk Folkepartis mulige indflydelse på udlændingepolitikken er bekymrende af flere årsager.

- Det er for det første skadeligt, hvis konkrete stramninger gør det sværere at få arbejdskraft til Danmark. For det andet er det skadeligt, hvis det skader Danmarks image blandt potentielt værdifuld arbejdskraft, siger han til Berlingske.

Udmeldingen fra topcheferne i rundspørgen kommer, efter at Dansk Folkeparti har stået stærkt i meningsmålingerne i en længere periode. Partiet står til at få omkring 20 procent af stemmerne.

Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, mener, at topcheferne burde 'ansætte flere danskere og indvandrere, som i dag er på offentlig forsørgelse' i stedet for at fokusere på mere udenlandsk arbejdskraft.

- Jeg synes desværre, at det halter med at få vores erhvervsliv til at tage et socialt ansvar. Med de her meldinger lyder det jo, som om Danmark bare skal drives som én stor virksomhed, siger han til Berlingske.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+