Topforhandler i kontroversiel video: Afslører hemmelige detaljer fra Forligsen

En livevideo på Facebook kan i teorien udløse 30 dages fængsel til Dennis Kristensen, da han ifølge ekspert har overtrådt tavshedspligten

Bryder han loven? Se klippet, og vurder selv, her - se hele videoen nederst

Kort før det sidste forhandlingsmøde i forligsinstitutionen her til formiddag valgte FOAs formand, Dennis Kristensen, at sende live på Facebook til FOAs medlemmer.

Godt og vel fem minutter inde i videoen afslører han oplysninger fra forhandlingerne, selvom han - ligesom alle forhandlingsparter i forligsinstitutioner - er underlagt tavshedspligt..

Han fortæller således åbent, at forligsmand Mette Christensen har sagt, at kommer de stridende parter ikke til enighed i dag, så bliver forhandlingerne ikke forlænget.

- Bliver vi ikke enige i dag - og det har forligsmanden også mindet os om fra starten. Man må ikke referere, hvad hun siger - jeg håber ikke, hun hører det her. Hvis ikke man bliver enige i den her forhandlingsrunde, så er det slut, så kommer vi ikke til at møde hende mere. Så det er sidste frist. Det lægger sådan et afgørende pres, siger han direkte i videoen.

Se det omdiskuterede klip øverst - og se hele videoen nederst

Det er et brud
Professor og arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet Bent Greve er slet ikke i tvivl om, at Dennis Kristensen overtræder den tavshedspligt, han er underlagt.

- Min vurdering er, at det her er et brud på tavspligten. Forligsmanden kan jo sige sådan noget for at presse parterne, og derfor har han stadig ikke ret til at gengive det. Hun har tidligere mindet parterne om, at de faktisk har tavshedspligt, forklarer Bent Greve.

Det vides ikke helt, om Dennis Kristensens brud på tavshedspligten får betydning for forhandlingerne her i 11. time, men Bent Greve vurderer, at det kan gøre tingene lidt mere besværlige.

Straffesag
Hos forligsinstitutionen oplyser man, at et åbenlyst brud på tavshedspligten i forhandlingsperioder kan udløse op til 30 dages hæfte.

Det er ikke forligsmanden, der anmelder den skyldige til politiet for bruddet. Det kan være hvem som helst, der angiver synderen, og det vil så udløse efterforskning, der i sidste ende kan udløse en tur foran dommeren.

Ekstra Bladet har været i kontakt med FOA, men her henstiller man til Dennis Kristensen. Ham har Ekstra Bladet ikke fået fat i endnu. Vi forsøger stadig.

113 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere