Tour'en til Danmark: Løkke med million-sats

Regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen har afsat 17 millioner på finansloven til at få Tour de France til Danmark. Statsministeren er optimist

Lars Løkke og Emmanuel Macron i EU-debat i Den Sorte Diamant. Macron mener, at Danmark kan gøre mere for EU (Video: AP)

Drømmen om en Tour de France-start - en Grand Départ - til Danmark kommer et skridt tættere på at blive virkelighed, når regeringen torsdag præsenterer sit finanslovsforslag for næste år.

Det indeholder nemlig en bevilling på 17 millioner kroner til det interessentskab, der står for at afvikle den danske del af Tour de France i 2021.

Nyheden om Lars Løkkes million-sats kommer umiddelbart efter, at den franske præsident, Emmanuel Macron, har udtalt sig i ganske positive vendinger om muligheden for en dansk Tour-start:

- Det ville gøre mig glad at se Tour de France i København et af de kommende år, sagde han i går under den debat i Den Sorte Diamant.

Vi er det oplagte sted 
Regeringen er blevet præsenteret for et budget på 90 millioner kroner, hvoraf de involverede kommuner skal bidrage med 55 millioner kroner, mens regionerne skal af med 15 millioner kroner. De sidste tre millioner kroner skal findes ved hjælp af sponsorer.

- Vi er det oplagte sted at skyde Touren i gang, for Danmark har en unik cykelkultur, og danskernes begejstring for Tour de France er i en klasse for sig.

- Det vil være historiens nordligste Grand Départ, og det vil være et uforligneligt udstillingsvindue for vores land, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han er optimistisk på Danmarks vegne, med baggrund i de samtaler han har haft med løbsdirektør Christian Prudhomme de senere år.

Prudhomme har i disse dage været i Danmark som en del af den franske delegation i forbindelse med præsident Emmanuel Macrons statsbesøg.

Øget turisme
Det forventes, at sammenlagt 930.000 tilskuere vil følge Tour de France-etaperne på dansk jord, hvoraf ti procent vil være udlændinge.

Og foruden markedsføringsværdien af, at Danmark bliver eksponeret internationalt i forbindelse med løbet, anslår beregninger, at de udenlandske gæster vil lægge 112 millioner kroner i ekstra turismeomsætning.

Tour de France har tidligere gæstet lande som Holland, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Irland og Spanien, men aldrig Danmark.

Derimod blev de første etaper af Giro d'Italia i 2012 afviklet i og omkring Herning og Horsens.

227 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere