Annonce:
Annonce:

Transport-ordførere raser mod ny app: - Det er jo fis i en hornlygte

Den nye app - habil er allerede i strid modvind, inden bilerne overhovedet er rullet ud på gaderne. Transportordfører kalder det nye firma for 'fis i en hornlygte' og plat

Karsten Hønge vil have transportminster Ole Birk Olesen til at politianmelde firmaet habil, der står bag den nye app af samme navn. Foto: Jens Dresling
Karsten Hønge vil have transportminster Ole Birk Olesen til at politianmelde firmaet habil, der står bag den nye app af samme navn. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

- Det er jo fis i en hornlygte det her, at påstå man har nøgler i lommen, og så kan man blive transporteret. Come on ik? Er det 1. april, eller hvad er det, der sker? siger SF's transportordfører Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

Den nye dele-økonomiske fragt-tjeneste - habil er allerede kommet ud i glatføre.

Og det er ikke den 1. april men derimod den 18. april, at firmaet bag den nye app sender 200 chauffører på gaden. De vil transportere pakker, senge og nøgler rundt i København, og som en ekstra tjeneste kan kunden køre med i bilen.

Slut med Uber: Nu tilbyder nyt firma 'pakke-kørsel'

- Det er jo et forsøg på, at lave en tydelig omgåelse af loven, det er et nummer for plat og gennemskueligt, syntes jeg. Og det skal der sættes en stopper for, siger Rasmus Prehn (S) til Ekstra Bladet.

De to politikere bliver bakket op af deres kollega fra Dansk Folkeparti.

Annonce:

- Om de kalder sig for habil eller halal, eller hvad fanden de vil kalde sig, så skal det sådan set bare lukkes, og det er en politi-mæssig opgave, siger transportordfører for Dansk Folkeparti Kim Christiansen.

Ministeren skal tidligt op
Habil vil lancere deres app, som kommer til at minde meget om Uber-appen, tirsdag. Men de tre ordfører vil have ministeren på banen allerede, inden appen bliver lanceret kl. 12.00 tirsdag.

Artiklen forsætter under billedet:

Karsten Hønge fejrede Uber's lukning med kage på sit kontor på Christiansborg. Foto: William Vest-Lillesøe
Karsten Hønge fejrede Uber's lukning med kage på sit kontor på Christiansborg. Foto: William Vest-Lillesøe

- Nu har vores transportminister (Ole Birk Olesen (LA) red.) en mulighed for at træde i karakter. Han må vise, at han har tænkt sig at forsvare den nye taxi-lov, som et stort flertal står bag. Det skal ske allerede i morgen tidlig, inden fanden får træsko på, siger SF's transportordfører Karsten Hønge.

Rasmus Prehn og Kim Christiansen er enige med deres kollega.

- Jeg kan kun sige, at det er op til myndighederne, at lukke alle kreative forslag ned. Alle kreative samkørsels-tjenester og andet, det skal der bare slås ned på, siger DF's ordfører, og Rasmus Prehn tilføjer.

Annonce:

- Der er noget, der tyder på, at habil ikke lever op til de gældende regler under taxi-lovgivningen, og derfor er det politiets opgave at stoppe dem, på samme måde som de også har stoppet Uber og andre pirat-taxaer.

Karsten Hønge er selv klar til at politianmelde habil til politiet, men nu vil han give ministeren en mulighed for at træde i karakter.

- Ole Birk Olesen og hans gode ven fra Liberal Alliance (Joachim B. Olsen red.) må simpelthen politianmelde det her. Og det skal ske som noget af det første tirsdag morgen, siger SF'eren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken transportminister Ole Birk Olesen eller Joachim B. Olsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: