Annonce:
Annonce:

Transportminister nedsætter taskforce efter VW-snyd

Knap 91.000 danske biler er berørt af sagen om VW-snyd, og minister nedsætter tværministeriel taskforce

Annonce:
Følg Politik

Volkswagen skal stå skoleret for den danske transportminister, Hans Christian Schmidt (V), der har indkaldt direktøren for Volkswagen Danmark, Ulrik Schönemann, til møde for at høre, hvad der er op og ned i sagen om sløring af VW-bilers udledning.

- Det er en meget, meget alvorlig skandale, vil jeg gerne slå fast. EU-Kommissionen har anmodet os om at lave test af bilerne, men vi er ikke et bilproducerende land, så vores testudstyr er ikke på niveau med bilproducerende lande.

- Jeg har bedt den danske direktør Schönemann komme ind til et møde, hvor han skal opdatere mig, siger Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Ministeren har oprettet en tværministeriel taskforce bestående af Transportministeriet og Miljøministeriet for at håndtere de seneste oplysninger i den verdensomspændende sag.

- Vi nedsætter en taskforce fra Transportministeriet og Miljøministeriet, så vi er helt klar, når der kommer opdateringer af, hvad resultaterne viser. Det er for at blive klar over, hvad vi skal gøre, når der kommer nye meldinger, så vi kan få en kort beslutningsgang, siger han.

Hans Christian Schmidt mener, det er et højt tal, når Volkswagen Danmark over for Ritzau vurderer, at knap 91.000 danske biler kan være berørt af sagen.

- Det er meget, meget, meget voldsomt, og det understreger, hvor alvorlig skandalen er. Vi vil gøre, hvad vi overhovedet kan for at være åbne, siger han.

Transportministeriet er i dialog med de tyske myndigheder, som søndag bad den tyske bilgigant fremlægge en handlingsplan senest 7. oktober.

Verden over har 11 millioner dieselbiler fra Volkswagen haft et computerprogram installeret, som skulle sløre bilernes reelle forureningsniveau, når der blev udført test af bilerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: