Tre nye ministre: Kæmpe overraskelse iblandt

Løkke præsenterer tre nye ministre i regeringen

Jakob Ellemann-Jensen, Tommy Ahlers og Eva Kjer Hansen blev onsdag præsenteret som nye ministre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har onsdag formiddag præsenteret tre nye ministre i sin regeringsrokade for dronningen på Amalienborg.

Det drejer sig om Jakob Ellemann-Jensen, der bliver miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, der gør comeback i regeringen som minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, samt Tommy Ahlers, der er en kendt iværksætter og som altså hentes ind udefra. Ahlers bliver ny uddannelses- og forskningsminister.

- Som ny miljø- og fødevareminister har jeg udnævnt Jakob Ellemann. Han var en rigtig dygtig gruppeordfører, som nu skal drive vores miljø- og fødevarepolitik videre og være med til at genskabe optimismen i hele fødevaresektoren og være med til at få et stærkere fokus på bæredygtighed og bekæmpe støj og møg i de store byer. Og det vil Jakob være rigtig god til, siger Lars Løkke Rasmussen ved præsentationen foran Amalienborg.

 

Tommy Ahlers er med i regeringens disruptionråd. Foto: Niels Hougaard
Tommy Ahlers er med i regeringens disruptionråd. Foto: Niels Hougaard
 

Ahlers er med i regeringens disruptionråd og samtidig kendt fra tv-programmet Løvens Hule. 42-årige Tommy Ahlers er tidligere jurist og Mckinsey-konsulent, der pludselig blev selvstændig og stiftede sine egne succesfulde onlinevirksomheder, som han har tjent et tre-cifret millionbeløb på.

- Tommy Ahlers kender vi alle som iværksætter. Tommy er visionær og fremtidsorienteret og den helt rigtige mand til at blive sat i spidsen for det vigtige arbejde at bringe vores uddannelses og forskningspolitik ind i fremtiden, lyder Løkkes begrundelse for at vælge erhvervsmanden, som i øvrigt er tidligere medlem af Konservativ Ungdom.

Tommy Ahlers er dagens store overraskelse, mens det var ventet, at Jakob Ellemann-Jensen stod for tur til en ministerpost.

Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Jakob Jørgensen
Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Jakob Jørgensen
 

I forbindelse med rokaden ryger der dog også en Ellemann ud af regeringen. Det drejer sig om Karen Ellemann, der til i dag har været minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Herudover udtræder som bekendt uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Følg med LIVE hele dagen herunder:

Foto: Lars E. Andreasen Dansk politik Live: Ny minister fik det eneste ministerium 'jeg ville sige nej tak til'

Eva Kjer Hansen gør comeback, efter hun måtte gå som miljøminister tilbage i 2016. Hun er nu tilbage - dog i en anden funktion. 53-årige Eva Kjer Hansen har faktisk en gang tidligere været minister for ligestilling. Det var tilbage under Anders Fogh Rasmussen fra 2004 - 2007. Derudover var hun også fødevareminister under både Fogh og Løkke, ind til hun altså mptte gå pga. vandmiljøplanen.

Eva Kjer Hansen. Foto: Katrine Marie Kragh
Eva Kjer Hansen. Foto: Katrine Marie Kragh
 

Løkke havde held til at holde ministerrokaden helt hemmelig frem til få minutter før kl. 11.00.

Programmet for overdragelserne

Statsministeren præsenterer de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg kl. 11.00. 

Der vil være overdragelse i de berørte ministerier som følger: 

Kl. 13.30 Uddannelses- og Forskningsministeriet (Søren Pind til Eva Kjer Hansen)

Kl. 14.15 Miljø- og Fødevareministeriet (Esben Lunde Larsen til Jakob Ellemann-Jensen)

Kl. 15.00 Udenrigsministeriet (minister for nordisk samarbejde, fiskeri og ligestilling Karen Ellemann til Tommy Ahlers)

 

248 kommentarer
Vis kommentarer