Tre skarpe til Henrik Sass om DF's valgløfter

Socialdemokraterne angriber Dansk Folkeparti for at udstede ufinansierede valgløfter for 230 milliarder.

Dansk Folkeparti har givet vælgerne 125 valgløfter til en samlet pris på i alt 230 milliarder kroner uden at anvise finansiering.

Sådan lyder det fra Socialdemokraterne, der på hjemmesiden www.hvorerpengene.dk angriber Dansk Folkeparti for at love velfærd for milliarder.

Sådan forklarer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) Socialdemokraternes kampagne:

- Kristian Thulesen Dahl har tidligere kritiseret jeres beregninger for at være helt overdrevne. Kan man stole på jeres regnestykke?

- Vi har tjekket det hele efter i form af, at der er blevet stillet spørgsmål til ministrene om beregninger efter de gængse regnemetoder. Jeg tror endda, vi har været ret forsigtige, så regnestykket passer.

- Vi tager Dansk Folkeparti lige så seriøst som Venstre, og derfor skal man stille de samme krav til Dansk Folkeparti om, at der skal være orden i tingene. Det har vi forsøgt at gøre her.

- Men Dansk Folkeparti har vel netop forsøgt at skabe orden i tingene med en 2020-plan for, hvor mange penge man har, og hvordan de skal bruges i de kommende fem år. Hvorfor bliver I ved med denne type angreb?

- Hvis man går til valg på at love vælgerne forslag for 230 milliarder kroner, er det trist, hvis man kun har 50 milliarder at gøre godt med. Så må resten være valggas. De har kun penge til hvert fjerde valgløfte, så tre fjerdedele må barberes væk.

- Socialdemokraterne er selv blevet kritiseret for at bryde løfter. Før sidste valg lovede I en betalingsring, millionærskat og to lærere i skoleklasserne. Skal der ikke være plads til at udstikke en retning, og så må man se, hvad mandaterne rækker til efter valget?

- Præcis. Men finansieringen skal være i orden. Vores finansiering var i orden krone for krone op til sidste valg. Det stod vi til ansvar for, og det synes jeg også, at Dansk Folkeparti skal, siger Henrik Sass Larsen.

48 kommentarer
Vis kommentarer