Trods afvisning: Klaus Riskær vil i Folketinget

Den tidligere bedrageridømte forretningsmand vil stille op for det nye parti Alternativet

Klaus Riskær Pedersen (Foto: Jesper Sunesen)
Klaus Riskær Pedersen (Foto: Jesper Sunesen)

Klaus Riskær Pedersen vil i Folketinget. Derfor har han meldt sig som kandidat for det nye parti, Alternativet i Københavns Omegns Storkreds.

I sidste uge kunne BT ellers fortælle, at Klaus Riskær Pedersen blev afvist som folketingskandidat for partiet på et møde med partiets stifter, tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

- Ja, det er rigtigt, at vi havde et møde, hvor Uffe gav mig nogle råd, som jeg har tænkt over. Og nu har jeg altså taget en beslutning om, at det her skal ske på den demokratiske måde, hvor medlemmerne skal tage stilling til mit kandidatur - ikke ledelsen, siger Klaus Riskær Pedersen til Ekstra Bladet.

Derfor skal der 17. marts være kampvalg i partiet, hvor det skal besluttes, om Klaus Riskær Pedersen skal have lov til at blive en af partiets folketingskandidater.

Tidligere Venstre-mand
Hvis Klaus Riskær Pedersen får lov til at være folketingskandidat i partiet for medlemmerne, så vil det ikke være første gang, erhvervsmanden sætter sine fødder i politik.

I 1989 blev han nemlig valgt som medlem af Europa-Parlamentet for Venstre.

- Men det var en helt anden tid og et helt andet parti. Politik dengang kan slet ikke sammenlignes med i dag. Der er jo ikke sket en skid politisk på venstrefløjen siden dengang. Derfor tiltaler Alternativet mig, fordi de vil innovere politikken - ikke bare ændre på et par kommaer i de andres partiprogrammer, siger Klaus Riskær Pedersen til Ekstra Bladet.

Alternativet skriver på deres hjemmeside, at de ville pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister ved et valg.

Kun Alternativet
- Jeg kommer nok ikke til at melde mig ind i andre partier, hvis jeg bliver stemt ned til kampvalget. Jeg har allerede sonderet terrænet, og jeg er for blå til Socialdemokraterne og for rød til De Konservative.

- Derfor vil jeg nok bare være medlem og så være med til at lave politik og skabe de forandringer, som det danske, politiske landskab har brug for. Så hvis de giver mig et los, så går jeg ikke bare i vrede, siger Klaus Riskær Pedersen.

Det er ingen hemmelighed, at Klaus Riskær Pedersen har bedrageridomme imod sig fra sit liv i erhvervsbranchen.

- Man kan selvfølgelig holde min modgang op mod mig, men jeg synes bare, det gør mig stærkere. Jeg synes ikke, at politikere kun skal være uskyldige og rene, for vi skal jo afspejle befolkningen, siger han.

Det er dog ikke sådan, at vi nu skal forvente, at Klaus Riskær vil gøre politik til sin levevej resten af livet.

- Nej, nej, jeg gider ikke være karrierepolitiker. Der skal jo være en udskiftning, for at noget kan være godt. Men jeg vil gerne være med i en fire-otte år, så jeg ikke bare triller tommelfingre i 30 år på borgen, siger Klaus Riskær Pedersen.

Alternativet: Bestemt en kapacitet
Hos Alternativet hilser man Klaus Riskær Pedersen velkommen, men alt kandidaturet skal godkendes ved en demokratisk afstemning.

- Mødet mellem Uffe Elbæk og Riskær handlede om, at Riskær ville være spidskandidat. Det var det, Uffe Elbæk afviste, for vi valgte dem i efteråret og tager ikke bare folk ind for deres kendte ansigt, siger Magnus Harald Haslebo, der er pressechef hos Alternativet.

Klaus Riskær Pedersen blev medlem af Alternativet i går, og kan altså nu se frem til vælgermøde i Københavns Omegns Storkreds 17. marts.

- Medlemmerne bestemmer 100 procent, hvem der skal være kandidater, for vi vil gerne have, at folk bliver valgt for politik. På mange måder er Riskær da en kapacitet, for han ved meget om skattepolitik.

- Jeg er sikker på, at han har meget at byde ind med på den front og udvikle politiken yderligere, men han skal vælges ind ligesom alle andre, siger Magnus Harald Haslebo.

Der er indtil videre 1000 personer landet over, som har meldt sig ind i det nye parti.

- Og nu ønsker vi kredsen held og lykke med valget senere i måneden, siger pressechefen, Magnus Harald Haslebo.

71 kommentarer
Vis kommentarer