Trods skattely: Folketinget hænger på Meyer til 2017

Dagens Meyer-menu på Christiansborg lød på tarteletter, blomkålssuppe, kikærtesalat og skimmelost. Trods skattely får kendiskokkens mandskab lov at bespise de folkevalgte endnu to år

Claus Meyer har tjent 200-300 millioner kroner på salget af sine kantiner til kapitalfonden (Foto: Anthon Unger)
Claus Meyer har tjent 200-300 millioner kroner på salget af sine kantiner til kapitalfonden (Foto: Anthon Unger)

Det er ikke muligt for Folketinget at opsige aftalen med Meyers Kantiner, som driver Snapstinget.

Det fastslår Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), efter Ekstra Bladet har afsløret, hvordan kapitalfonden L+M Holding Aps bag den historiske personalerestaurant udbetaler udbytte til sine aktionærer fra skattely-øen Jersey i Den Engelske Kanal.

- Som reglerne er nu, så kan jeg ikke tage ansvaret for at opsige den kontrakt uden at risikere et erstatningsansvar. Det er jeg ikke indstillet på, siger Mogens Lykketoft til Ekstra Bladet efter et møde i Folketingets Præsidium onsdag aften.

Både El og DF er klare i mælet. Lykketoft må fyre Meyer Kantiner fra Snapstinget. Foto: Jens Dresling/Martin Lehmann Dansk politik Folketingets top-folk: Gør kort proces med Meyer

Mogens Lykketoft og Folketingets Præsidium iværksætter undersøgelse (Foto: Polfoto) Dansk politik Skattely-mad: Lykketoft pudser Kammeradvokaten på kapitalfond

Pia Kjærsgaard er træt af 'popsmarte' Claus Meyer. (Foto: Rumle Skafte) Dansk politik Pia K har fået nok af 'popsmart' Meyer: Ud med ham!

Folketinget har haft sine advokater og revisorer til at kigge kontrakten igennem med Meyers Kantiner. Og det er efter den gennemgang, at man er kommet frem til, at kontrakten ikke kan opsiges med henvisning til skattely.

Sagt på en anden måde: Folketinget hænger på Meyer frem til maj 2017, når den nuværende kontrakt udløber.

Mogens Lykketoft håber, at reglerne til den tid tillader, at skattely-konstruktioner er lovlig grund til at smide firmaer på porten.

- Vi ser i Præsidiet meget gerne, der kommer nye udbudsregler. Vi ser, at erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen, red.) har været ude og sige, at man i fremtiden kan tage ind, hvordan skattebetalingen og organisationen er i bedømmelsen af, hvem man vil tage som udbudsgiver. Det ser vi gerne, siger Mogens Lykketoft.

- Men om to år finder I måske en anden?

- Der kan det være, der er nogle helt andre regler, så ser vi på det til den tid, lyder det fra formanden.

Dansk politik Socialist taget med skattely-mad: Jamen, min arm er brækket

Folketingets formand Mogens Lykketoft og madkongen Claus Meyer. (Foto: Jens Dresling og Martin Lehmann) Dansk politik Snapstinget i skattely: Hvilken smag har politikerne i munden?

Foto: Colourbox Dansk politik Eksperter om Folketingets kantine: Typisk skattely-konstruktion

Foto: Jens Dresling og Martin Lehmann Dansk politik Politikere om Snapstinget i skattely: Det smager skidt... men vi spiser der nok igen

Vagthund Politikernes mad-penge ryger i skattely

1 af 2 Snapstinget som det så ud under en ramadanmiddag. Til hverdag er der ikke hvide due på bordene (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Claus Meyer har tjent 200-300 millioner kroner på salget af sine kantiner til kapitalfonden (Foto: Anthon Unger)
1 kommentar
Vis kommentarer