Annonce:
Annonce:

Troels Lund: Jeg er helt sikker

Venstres fungerende formand, Troels Lund Poulsen, erklærer sig helt sikker på, at formanden vender tilbage 1. august

Troels Lund Poulsen tonede frem på et doorstep torsdag formiddag efter Jakob Ellemanns udmelding.
Annonce:
Følg Politik

Venstres sygemeldte formand, Jakob Ellemann-Jensen, har meldt sin tilbagekomst 1. august til Christiansborg som formand for Venstre, forsvarsminister og vicestatsminister.

Troels Lund Poulsen, der har taget roret sammen med næstformand Stephanie Lohse, er helt sikker på, at det kommer til at holde stik. Det siger han torsdag morgen på et kort pressemøde.

- Han kommer tilbage 1. august. Til alle de opgaver, han forlod. Han glæder sig til at komme tilbage, siger Troels Lund Poulsen og fortsætter, adspurgt om, hvorvidt han kan være sikker:

- Det kan jeg. For det er det, Jakob har sagt til Stephanie og mig.

Tilbage fra stress
Der har været store spekulationer om, hvordan man kan komme tilbage på fuld smæk fra en stress-sygemelding, en notorisk uforudsigelig og svær sygdom.

Annonce:

Derfor bliver Troels Lund Poulsen også spurgt til, hvordan man to en halv måned på forlods kan være sikker på, at Jakob Ellemann-Jensen på det tidspunkt er helt rask og ikke får et tilbagefald.

- Jeg har jo ikke konsulteret Jakobs læger. Men vi har snakket med Jakob, han har sagt, han kommer tilbage, og at han glæder sig. Og han vil vende tilbage til et tempo, der er det samme eller måske endda lidt højere end det, han forlod, siger han og siger om risikoen for tilbagefald:

- Jeg er jo ikke læge. Med det sagt, så tror jeg selvfølgelig, at Jakob vil kunne udfylde rollen fra dag ét. Og jeg er på ingen måde bekymret for, at han får et tilbagefald. Så det er ikke noget, jeg spekulerer over.

- Han kommer til at være fuldt fungerende fra dag ét. Og det er også det, man må forvente.

Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen afslutter deres turné i Venstres bagland med en aften i Bording. Foto: Kim Frost
Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen afslutter deres turné i Venstres bagland med en aften i Bording. Foto: Kim Frost
 

Næstformand Stephanie Lose tog ordet, da spørgsmålet igen kom op, og en journalist pegede på statistikker om, hvor mange der får tilbagefald.

Annonce:

- Vi kan jo også kigge på, at for en måned siden, for 14 dage siden, for en uge siden der sagde jeg, Jakob kom tilbage. Så sagde I, at det kan vi ikke være sikre på. Nu står vi her og siger, at han kommer tilbage. Og så spørger I stadig, hvordan vi kan være sikre.

- Når Jakob melder, at han er klar, så har vi en tillid til og en tro på, at den vurdering ligger bedst hos Jakob og de mennesker, han har omkring sig.

Forsvarsforlig
En af Jakob Ellemann-Jensens store opgaver, da han sygemeldte sig, var at forhandle det store forsvarsforlig igennem. Det kommer han ikke til, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

- Jeg håber på, at vi har et forsvarsforlig på plads inden sommeren. Det skal så implementeres af Jakob. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han kan varetage.

- Men jeg kommer ikke til at konsultere løbende med Jakob i forhandlingerne, men vi kommer til at have en dialog, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: