Annonce:
Annonce:

Trump i videohilsen fra hospitalet: Jeg har det meget bedre

Trump anerkender, at ingen ved, hvad der vil ske de næste par dage, som ifølge ham bliver den virkelige test

Video: @realdonaldtrump via Twitter
Annonce:
Følg Politik

I sin første video fra hospitalet fortæller den coronaramte præsident Donald Trump, at han har gjort fremskridt under sit ophold på Walter Reed.

- Jeg kom her til, og jeg havde det ikke så godt.

- Jeg har det meget bedre nu. Vi arbejder hårdt for at få mig på toppen igen, siger Trump i den fire minutter lange video, han har offentliggjort på Twitter lørdag aften lokal tid.

- Jeg vender tilbage. Jeg tror, at jeg vender tilbage snart. Og jeg ser frem til at afslutte kampagnen på samme måde, som den blev startet, siger han.

Også førstedame Melania Trump er testet positiv for coronavirus.

Trump fortæller, at førstedamen 'håndterer det rigtig flot'.

Selv om Trump og hans allierede har forsøgt at fremstille et billede af en præsident, der er stort set upåvirket af coronasmitten, så anerkender Trump i videoen, at de næste par dage kan være afgørende.

Annonce:

- Man ved ikke, hvad der vil ske i løbet af de næste par dage. Så jeg går ud fra, at det er den egentlige test. Så vi får at se, hvad der kommer til at ske i løbet af de næste par dage, siger han.

Sent lørdag aften lokal tid oplyser præsidentens læge, Sean Conley, at Trump er feberfri og i bedring, ligesom at præsidenten ikke har brug for ekstra ilt. Men han er endnu ikke ude af farezonen, fortæller lægen.

- Selv om han endnu ikke er ude på den anden side, så er holdet fortsat forsigtigt optimistisk, udtaler Sean Conley i en erklæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Han har arbejdet det meste af eftermiddagen og været oppe og bevæget sig rundt i sin hospitalssuite uden problemer, tilføjer han.

Ifølge Sean Conley vil Trumps behandling med lægemidlet Remdesivir fortsætte søndag.

Trump fik lørdag nummer to dose af det antivirale middel uden komplikationer.

Tidligere lørdag fortalte Sean Conley, at præsidenten har det 'rigtigt godt'.

Annonce:

Foran journalister uden for Walter Reed-hospitalet fortalte Conley, at han er 'særdeles tilfreds' med de fremskridt, Trump gør.

Tidligere på dagen havde flere amerikanske medier citeret en unavngiven kilde med kendskab til præsidentens tilstand, som tegnede et noget andet billede af situationen.

Denne kilde fortalte således, at Trumps tilstand har været 'meget bekymrende' i de seneste 24 timer, og at de næste 48 timer bliver afgørende i forhold til behandling.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Trump og hans hustru, førstedame Melania Trump, blev torsdag aften lokal tid testet positive for coronavirus.

Fredag blev den 74-årige præsident flyttet fra Det Hvide Hus til militærhospitalet Walter Reed i delstaten Maryland uden for forbundshovedstaden, Washington D.C.

Det er uvist, hvornår lægerne mener, at Trump kan forlade hospitalet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: