Trump stempler præsidentvalg: 'Det er en katastrofe'

Det kommende præsidentvalg er en 'katastrofe', siger Trump, der igen sår tvivl om brevstemmer

Trump stempler præsidentvalg: 'Det er en katastrofe'

Det er ikke kun far Trump, der har et horn i siden på modkandidaten Joe Biden. Donald Trump Jr. sammenligner Biden med Loch Ness-uhyret. Video: Reuters

Det kommer ikke til at gå stille for sig.

USA's præsident, Donald Trump, vil ikke give garantier for, at der vil ske en fredelig overdragelse af magten, hvis han taber præsidentvalget 3. november.

Trump har flere gange sået tvivl om, hvorvidt valget vil være retfærdigt. Han har ytret mange bekymringer om brevstemmer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

USA's præsident er særdeles utilfreds med, at mange amerikanere forventes at brevstemme ved valget i november. Foto. Ritzau Scanpix
USA's præsident er særdeles utilfreds med, at mange amerikanere forventes at brevstemme ved valget i november. Foto. Ritzau Scanpix

Vi må se
Trump blev onsdag aften dansk tid spurgt af journalister, om han vil garantere en fredelig magtoverdragelse, hvis han taber valget.

- Vi må se, hvad der sker, lød det tørt fra Trump på et pressemøde i Det Hvide Hus.

Præsidenten har flere gange sået tvivl om, hvorvidt valget vil være retfærdigt. Han har ytret mange bekymringer om brevstemmer.

På grund af coronapandemien ventes en stor del af vælgerne at stemme per brev. Det er også noget, som Demokraterne har opfordret til.

Det er en 'en katastrofe', siger Trump.

- I ved, at jeg har klaget meget kraftigt over afstemningen. Afstemningen er en katastrofe, siger Trump på pressemødet.

- Der vil ærlig talt ikke være en overdragelse, der vil være en fortsættelse, siger han ifølge Huffington Post.

De snyder
Der er ikke beviser for, at brevstemning medfører en højere risiko for uregelmæssigheder, som Trump har hævdet gentagne gange.

Han har også tidligere hævdet, at den eneste måde, Demokraterne kan vinde valget, er 'ved at snyde'.

Præsidenten har tidligere afvist at svare på, om han vil anerkende valgresultatet, hvis han skulle tabe til Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

I juli sagde han i et interview med tv-stationen Fox News, at han 'vil se', om han vil acceptere valgresultatet, når det foreligger.