Annonce:
Annonce:

Trump: Vær søde at kunne lide mig

I 2016 vandt Trump snævert Pennsylvania. Nu søger han opbakning hos vigtig gruppe, som vender ham ryggen

Annonce:
Følg Politik

Målinger viser, at USA's præsident, Donald Trump, er presset i Pennsylvania, og tirsdag lokal tid er han på stemmejagt for at tippe den vigtige svingstat i hans retning.

Ved et vælgermøde i Johnstown, der ligger sydøstligt i Pennsylvania, kommer han med en usædvanligt direkte opfordring til 'forstadskvinder' om at stemme på sig.

- Forstadskvinder, vil I være søde at kunne lide mig? Jeg har reddet jeres forbandede kvarterer, siger han og henviser både til sin indsats over for kriminalitet og boligpolitik.

I 2016 vandt Trump Pennsylvania over Hillary Clinton med 0,7 procentpoint, skriver The Guardian.

En ny måling fra ABC News og The Washington Post viser, at hvide, politisk moderate kvinder i stort omfang vender ham ryggen i delstaten.

Den udvikling kan blive afgørende for præsidenten, som i målingerne ligger bag Demokraternes kandidat, Joe Biden - både i delstaten og på landsplan.

Annonce:

- Nogle har sagt: 'Jeg ved ikke, om forstadskvinderne kan lide dig.' Jeg spørger hvorfor?, siger Trump, mens kvinder i publikum kommer med jubel og tilråb.

- Jeg elsker også jer, siger præsidenten, inden han fortsætter:

- Folk siger: 'De kan måske ikke lide den måde, du taler på'. Men jeg går op i lov og orden. Jeg går op i sikkerhed. Jeg går op i det lokale miljø i forstæderne, siger Trump.

Der er 20 valgmænd på spil i Pennsylvania.

På landsplan er der i alt 538 valgmænd, hvorfor der skal 270 valgmænd til en sejr.

Mens Trump holder stort vælgermøde i Pennsylvania, er Biden taget til det sydlige Florida, hvor han ifølge nyhedsbureauet Reuters taler til omkring 50 mennesker i et forsamlingshus.

Der er 29 valgmænd på spil i Florida.

Her forsøger Biden særligt at tale til de ældre, som præsidenten i Bidens øjne har svigtet med sin coronaindsats.

Annonce:

- For Trump er I undværlige. I er i bund og grund ikke noget værd i hans øjne. Det er sådan, han ser ældre, siger Biden ifølge Reuters.

I Johnstown lover Trump imidlertid at passe på de ældre.

- Mens jeg er præsident, vil ingen røre ved jeres Medicare (USA's offentlige sygesikring for pensionister, red.) eller jeres Social Security (som blandt andet inkluderer en slags folkepension, red.), siger Trump.

Der er knap tre uger til valget, og mindst 12 millioner mennesker har allerede stemt.

FAKTA: Vælgermøder spiller stor rolle i Trumps valgkamp

Natten til onsdag dansk tid holdt USA's præsident, Donald Trump, sit andet vælgermøde, efter at det blev oplyst, at han var smittet med coronavirus.

Ifølge præsidentens egen læge er han af flere gange nu testet negativ. I de kommende dage holder han efter planen vælgermøde hver dag.

Her kan du læse mere om møderne, der har spillet en vigtig rolle for præsidenten gennem årene:

* Et vælgermøde er en mulighed for at samle folk om en kandidat op til et valg. På engelsk kaldes vælgermøderne 'rallies'.

* Donald Trump har fra starten lagt stor vægt på sine vælgermøder under sloganet 'Make America Great Again' (Maga), hvor han har samlet tusindvis af støtter.

* Da Trump første gang meddelte, at han var præsidentkandidat, skete det ved et vælgermøde i Trump Tower i New York City den 16. juni 2015.

* Op til præsidentvalget i 2016 holdt han 302 vælgermøder. Det var en smule flere end den daværende demokratiske kandidat, Hillary Clinton, som holdt over 278.

* I modsætning til flere af USA's tidligere præsidenter har Trump holdt en ret høj frekvens af vælgermøder i løbet af sin præsidentperiode.

* Hans vælgermøder foregår ofte over flere dage med livemusik, madboder og et stort show.

* Fra 2. marts i år holdt Trump en pause med sine vælgermøder, indtil han lørdag 20. juni genoptog dem i Tulsa. Han har siden holdt en lang række store vælgermøder med tusindvis af deltagere op til valget 3. november.

Kilder: ABC News, AFP, Politico, BBC.

FAKTA: Her er Trumps planer op til præsidentvalget

Ifølge mediet Axios ønsker Trump angiveligt at holde vælgermøder hver eneste dag frem til 3. november. Natten til torsdag foregik det i Des Moines i Iowa.

Indtil nu har Trump dog kun bekræftet få begivenheder op til valget. Her er datoerne i lokal tid for de kendte vælgermøder og arrangementer:

* Torsdag 15. oktober:

Trump holder vælgermøde i lufthavnen Pitt-Greenville i byen Greenville i delstaten North Carolina.

Derudover deltager han i et arrangement med den amerikanske tv-station NBC News i Miami i Florida, hvor han vil besvare spørgsmål fra værten Savannah Guthrie og publikum.

* Fredag 16. oktober:

Trump holder vælgermøde i Ocala i delstaten Florida og i byen Macon i delstaten Georgia.

* Lørdag 17. oktober:

Trump afholder et fundraising-event i Janesville i delstaten Wisconsin.

Han deltager også i et vælgermøde i byen Muskegon i delstaten Michigan.

* Torsdag 22. oktober:

Den anden præsidentdebat mellem Donald Trump og Demokraternes kandidat, Joe Biden, står til at finde sted i Nashville i delstaten Tennessee. Debatten skulle have været den tredje, men nummer to blev aflyst.

* Tirsdag 3. november:

Præsidentvalget bliver afholdt.

Kilder: CNN, Reuters, donaldjtrump.com.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: