Tulle angriber Holst om dobbeltløn

Dansk Folkeparti blander sig nu i striden om forsvarsminister Carl Holsts efterløn. Ikke meningen med efterløn at få dobbeltløn, lyder dommen

Hør hvad Kristian Thulesen Dahl havde at sige om Carl Holst eftervederlag her.

Nu blander formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, sig også i debatten om eftervederlaget på 833.000 kroner til forsvarsminister Carl Holst (V) og angriber åbent Løkkes personlige ven for sin insisteren på at trække dobbeltløn.

Fra Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen siger Kristian Thulesen Dahl, at de 833.000 kroner fra Region Syddanmark til forsvarsminister Carl Holst (V) bryder med tanken om eftervederlag, hvor der står, at eftervederlaget skal bruges, så en tidligere regionsformand kan bruge tid til at finde et nyt job eller overgå til pension.

- Man bør tænke sig godt om. Når man har mulighed for at få et nyt, vellønnet job inden for den offentlige sektor som forsvarsminister, så er tanken med eftervederlaget ikke opfyldt, lyder det fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl på partiets sommergruppemøde.

- Tanken med eftervederlaget er, at en man har en periode, hvor man kan finde et nyt job. Det kan være nødvendigt, når man ikke længere er politiker.

- Men når man går direkte fra et job fra regionsformand til at være forsvarsminister, så har man ikke behov for en periode, hvor man går og reflekterer over, hvad man skal. Så har man fået et nyt, godt job, og så er idéen med eftervederlaget ikke opfyldt, siger Thulesen Dahl.

Thulesen Dahl bakker dermed op om hans egen kommunalordfører, Morten Marinus, der forleden udtalte, at det er helt unødvendigt at bruge skattepenge på den måde, når man frivilligt går fra et vellønnet job (som regionsformand i Region Syddanmark, red.) og over i et andet vellønnet job (som forsvarsminister, red.).

Dansk Folkeparti vil dog ikke kræve, at Holst tilbagebetaler pengene, da reglerne er opfyldt. I stedet mener Thulesen Dahl, at Folketingets lønkommission skal tage problematikken med i deres arbejde.

Carl Holst har siden han blev amtsborgmester i 2000 tjent millioner af kroner på sine politiske ben. (Foto: Kaare Smith/Polfoto) Politik Så mange millioner har Holst tjent på politik

Se også: Carls mange penge

I et dilemma?

Tidligere på sommergruppemødet interviewede Ekstra Bladet også Thulesen Dahl om Holsts efterløn samt det forhold, at DF-formanden selv har medlemmer, der bestrider flere embeder samtidigt.

Er du ikke i et dilemma, når du ikke vil give dobbeltløn til Carl Holst, men gerne til dine partifæller, der både er folketingsmedlem og enten medlem af et byråd eller et regionsråd?

– Jeg mener ikke, man kan sammenligne de to ting. De af vores folketingsmedlemmer, der også er medlem af et byråd eller et regionsråd, udfører rent faktisk et dobbelt stykke arbejde.

– Jeg var selv medlem af byrådet i Give og senere Vejle fra 1998-2010, men jeg stoppede, fordi mit arbejdspres for DF blev for stort.

– Vi har fortalt vores byrådsmedlemmer/regionsrådsmedlemmer, at de skal trække sig fra de poster, hvis de ikke kan passe arbejdet, samtidig med at de er medlem af Folketinget, men så længe de passer begge opgaver, skal de selvfølgelig have løn for det, siger Kristian Thulesen Dahl.

1 af 2 Carl Holst. (Foto: Kaare Smith)
2 af 2 
104 kommentarer
Vis kommentarer