Tulle flirter med lilla trekant: Vil aflive blå blok med 'granat'

Kristian Thulesen Dahl (DF) flirter med tanken om en ny lilla blok i dansk politik med Socialdemokraterne og Venstre. Imens skal de gamle fløje splittes med 'en lille granat'

Blå blok er fortid, og der er brug for at kaste en granat ind i både rød og blå blok.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Berlingske og Politiken. Ud af asken skal komme et nyt samarbejde mellem DF, Socialdemokraterne og Venstre. En lilla trekant om man vil.

- Blokopdelingen bliver mere og mere kunstig, som tiden går, siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

- For mig handler det mere om, at vi får et gennembrud for den her tanke og får kastet en lille granat ind i hver af blokkene, end det er en diskussion omkring poster, siger Kristian Thulesen Dahl i et interview med Berlingske forud for partiets landsmøde i Herning kommende weekend.

Tulle: Der er krise på Christiansborg

Længere væk fra blå aftale
Samtidig rykker Thulesen Dahl længere væk fra en blå aftale om en 2025-plan for Danmarks fremtid. Forsøget ender dødt, lyder det.

- Jeg har meget svært ved at se, at det her efterår ender i en eller anden forkromet, stor forbrødring i den her såkaldte blå blok. Jeg har simpelthen svært ved at se det, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

DF-formanden mener, at små partier som de radikale og Liberal Alliance med afgørende mandater får lov til at sætte dagsordenen og bestemme for meget.

- Det er fint, vi har et parti som Liberal Alliance, der vil kæmpe for store skatte­lettelser til rige, men hvis de ikke er i nærheden af at have et flertal i Folketinget for det synspunkt, hvorfor så ikke lade det store flertal i Folketinget og befolkningen manifestere sig, siger Thulesen Dahl til Berlingske.

Økonomer om 2025-planen: Uligheden vil stige endnu mere

Mette F. er positiv
Socialdemokraternes partileder Mette Frederiksen (S) ser positivt på et lilla samarbejde, som også skal gælde efter et valg.

- Det synes jeg er en spændende tanke. Jeg kan se, at Lars Løkke Rasmussen får svært ved at få gennemført sin egen plan. Vi vil gerne være med til at få skabt en løsning på eksempelvis ejendomsvurderingsområdet og på PSO’en, siger hun til Politiken.

Venstre vil gerne have så bred en aftale om 2025-planen som muligt, men den politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen er ikke klar til at erklære en blå aftale for død.

De ældre bliver snydt: Røde partier i kødet på Løkke

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.