Tulle i shitstorm på Facebook

Vi kan genkende flere af kritikkerne fra bl.a. DSU og Enhedslisten, men der er også nogle af vores egne, erkender Kristian Thulesen Dahls politiske rådgiver, Martin Arnoldus

Det skortede ikke på de store armbevægelser, da DF og Kristian Thulesen Dahl fejrede valgsejren 18. juni sidste år. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Det skortede ikke på de store armbevægelser, da DF og Kristian Thulesen Dahl fejrede valgsejren 18. juni sidste år. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)

- Hold nu op Kristian Thulesen Dahl. I er da godt nok et parti, der skifter mening som vinden blæser, skrev Hanne Mortensen.

- Det er rygkrål (sådan er det stavet på Facebook, red.), så det batter, typisk DF, skrev Flemming Nakinge Nielsen.

- For en uge siden støttede DF omprioriteringsbidraget. Nu er I tilsyneladende glade for, det bliver afskaffet, skrev Karl Kjær Bang.

 

Det er væltet ind med kritik mod Dansk Folkepapartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter han fredag aften på sin Facebook profil skrev, 'godt at det såkaldte omprioriteringsbidrag nu afskaffes for 2018. Men vi skal sørge for, at der ikke kommer minusvækst i kommunerne i 2017! For os har kernevelfærden til vores ældre og syge højeste prioritet'.

DF vendte på tallerken

Dansk Folkeparti var sidste efterår med til at sikre regeringens flertal for omprioriteringsbidraget, der skulle være med til at skære ned på kommunernes serviceudgifter på 2,4 milliarder kroner.

Regeringen lagde i stedet op til, at pengene kunne bruges på enten anden velfærd eller skattelettelser.

Men fredag aften vendte DF på en tallerken, da Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen indgik en ny økonomiaftale.

Et lige Danmark

- Vi var for omprioriteringsbidraget, fordi vi kunne se, at det var en genvej til at skabe et mere lige Danmark. Men hvis vi kan skabe det med en udligningsreform, så mener jeg, at omprioriteringsbidraget har haft den rigtige virkning, sagde DF's finansordfører Rene Christensen som argumentation for, at partiet nu er glade for, at omprioriteringsbidraget fra 2018 bliver erstattet af et moderniserings- og effektiviseringsprogram.

Facebook og Twitter

DF's topledere havde dårligt nået at forklare sig, før de blev mødt med en shitstorm på sociale medier som Facebook og Twitter.

DF's næstformand Søren Espersen, DF's tidligere formand Pia Kjærsgaard og hendes mand Henrik Thorup, er gode til at klappe, når Kristian Thulesen Dahl taler. (Foto: Stine Bidstrup(Polfoto)
DF's næstformand Søren Espersen, DF's tidligere formand Pia Kjærsgaard og hendes mand Henrik Thorup, er gode til at klappe, når Kristian Thulesen Dahl taler. (Foto: Stine Bidstrup(Polfoto)
 

- Hvad siger Kristian Thulesen Dahl til den kritik?

- Det kan umiddelbart se voldsomt ud, men når jeg kigger ned over de profiler, der har skrevet på Kristian Thulesen Dahls Facebook, kan jeg genkende flere, der kommer fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og Enhedslisten, siger Kristian Thulesen Dahls politiske rådgiver, Martin Arnoldus, til Ekstra Bladet.

- Er der ingen DF'ere blandt kritikkerne?

- Jo, dem er der også nogle stykker af, men de er langt i undertal.

DF redigerer

På Kristian Thulesen Dahls Facebook profil står, at siden redigeres af DF's pressetjeneste. Der anmodes om en sober tone.

- Hvordan redigerer I de kritiske indlæg?

- Det er normalt, at især medlemmer af partiernes ungdomsorganisationer prøver at komme med kritiske indlæg, når modstander partiernes topledere har skrevet noget. Det oplevede vi i valgkampen før folketingsvalget, og det oplever vi, når Kristian Thulesen Dahl skriver om velfærdsproblemer.

- Derfor tjekker vi altid de kritiske profiler, før vi falder i svime over antallet. Det gælder efter min mening for alle partier, for vi ved, at der i alle partier sidder 'tæskehold' klar til at skrive på de sociale medier, så det kan se ud som om, der nu er en hetz imod eksempelvis Kristian Thulesen Dahl.

- Det gælder altså også for DF?

- Ja, erkender Martin Arnoldus.

EL's Rune Lund

Blandt kritikkerne på Kristian Thulesen Dahls Facebook er eksempelvis folketingsmedlem for Enhedslisten Rune Lund.

Han efterlyser, hvorfor DF vil være med til at nedlægge 5.000 stillinger i den borgernære velfærd.

 

 

1 af 2 
2 af 2 Det skortede ikke på de store armbevægelser, da DF og Kristian Thulesen Dahl fejrede valgsejren 18. juni sidste år. (Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
701 kommentarer
Vis kommentarer