Annonce:
Annonce:

Tulle: K skal give sig - ellers får vi valg

DF opfordrer Søren Pape til at stoppe 'personjagten' på Eva Kjer Hansen (opdateret)

Annonce:
Følg Politik

- Statsministeren har gjort det klart, at enten finder vi hinanden eller også bliver der folketingsvalg. Det kan vi godt, hvis det handler om politik og ikke personjagt på Eva Kjer Hansen.

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl før mødet med Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige blå partier i Statsministeriet om Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens fremtid.

- Søren Pape kan fremprovokere et folketingsvalg, hvis de Konservative står fast på, at Eva Kjer Hansen skal fyres som minister. Derfor skal Søren Pape og de Konservative gøre sig klart, hvad vej de vil gå. Så jeg vil opfordre dem til at stoppe personjagten på en minister. Hvis de gør det, så tror jeg, at vi kan finde en løsning, siger Kristian Thulesen Dahl.

Artiklen fortsætter under videoen

Annonce:

[No available link text]Se hvad de Konservatives formand Søren Pape havde at sige til pressen efter aftenens møde i Statsministeriet med blå bloks partiledere - og hvad han ikke var så glad for at svare på

Kabinetsspørgsmål
Han er overbevist om, at statsministeren vil gøre sagen om Eva Kjer Hansen til et såkaldt kabinetspørgsmål. Altså en sag, hvor en regering på forhånd meddeler, at den træder tilbage eller udskriver valg, hvis den kommer i mindretal.

- Jeg har noteret mig, at Lars Løkke på pressemødet tidligere i dag sagde, at han stod bag Eva Kjer Hansen. Det forstår jeg godt. Det kom som en stor overraskelse, at de pludselig valgte at trække stikket på hende, siger Thulesen Dahl.

Annonce:

- Jeg kommer med opfordringen om, at man stopper diskussionen om ministerens fremtid og i stedet diskutere miljøpolitik. Det gør vi gerne. Hvis man holder et møde, så skal det være fordi man er villig til at komme hinanden i møde. Vi er klar til at lave et tillæg til landbrugspakken. Lad det være en diskussion om politikken. Hvis vi kan det, så kan vi finde en løsning, siger Kristian Thulesen Dahl.

Artiklen fortsætter under videoen

[No available link text]Se Kristian Thulesen Dahls kommentarer efter onsdag aftens krisemøde med blå bloks partiledere i Statsministeriet

Naser Khader klar til folketingsvalg

LA's leder Anders Samuelsen er også klar til at 'rykke rundt på noget' i den omstridte landbrugspakke for at finde et kompromis med De Konservative. Han siger dog samtidig, at han også mener, at de Konservative bliver nødt til at give sig.

- Der skal noget bevægelse til fra De Konservatives side. Det kan ikke være rigtigt, at de levere et ultimatum, som man ikke kan rokke ved. Jeg kan ikke se andet, end at man skal forsøge at redde trådene ud og genoprette tilliden. Jeg håber, at vi har den samme miljø- og fødevareminister i morgen, som vi har i dag, siger Anders Samuelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: