Annonce:
Annonce:

Tulle kommer Messerschmidt til undsætning: Betaler 1,6 millioner kr.

DF's formand lover, at han vil betale omkring halvdelen af det erstatningskrav, som EU har fremsat mod Morten Messerschmidts to organisationer Meld og Feld

Dansk Folkeparti vil betale 1,6 millioner kroner til EU, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Tariq Mikkel Kahn/Polfoto)
Dansk Folkeparti vil betale 1,6 millioner kroner til EU, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Tariq Mikkel Kahn/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Det 'europæiske parti' Meld og fonden Feld har misbrugt EU-støttemidler for 402.481 euro, svarende til knap tre millioner kroner. Det slog EU-parlamentet fast mandag aften.

Derfor kræver EU-parlamentet nu, at organisationerne, som har Morten Messerschmidt i spidsen, betaler pengene tilbage. Et krav, som Morten Messerschmidt ikke var meget for at imødekomme mandag aften.

Oprevet Messerschmidt: Det er helt gak!

Det må vi leve med
Men tirsdag morgen er Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, stormet til undsætning.

- Vi er lodret uenige i Europa-Parlamentets beslutning. Men systemet er nu engang sådan, at Europa-Parlamentets politiske ledelse træffer afgørelse. Det må vi leve med. Vi har derfor besluttet, at vi betaler de penge tilbage, som er brugt til at støtte vores kampagner, siger han til TV 2.

Annonce:

Parlamentets ledelse har opgjort det beløb til knap 1,6 millioner kroner, og det vil Dansk Folkeparti betale med partiets egen kasse i København.

Kristian Thulesen Dahl afviser at betale de resterende 1,3 millioner kroner, fordi de er blevet administreret af fondene selv og ikke af Dansk Folkeparti.

Officielt: Kæmpe erstatningskrav mod Messerschmidt

Kræver undersøgelse
Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, som står i spidsen for de to organisationer, kaldte mandag aften afgørelsen 'forkert' overfor Ekstra Bladet.

- Det er som om, at der er en særlig lyst til at gå efter EU-kritiske partier, hvorimod hvis man kan finde ud af at sige ja, hver gang Bruxelles og EU taler, så bliver man ikke ramt. Det kan vi selvfølgelig ikke leve med. Derfor vil vi bede om en undersøgelse, så vi alle bliver sat under den samme lup, sagde Morten Messerschmidt, der ikke var meget for at tilbagebetale pengene.

Kassen hos både Meld og Feld er stort set tomme, og derfor risikerer Morten Messerschmidt at hæfte personligt for beløbet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: