Tulle krævede alt frem i Løkke-sag: Blåstempler lukket Messerschmidt

Morten Messerschmidt (DF) vil ikke lægge bilag om EU-støtte frem, og det får opbakning fra DF-formanden, som tidligere krævede alt frem hos Løkke

Kristian Thulesen Dahl i åbenheds-kovending.
Kristian Thulesen Dahl i åbenheds-kovending.

Danskerne får ikke mulighed for at se bilag om EU-støtte til Dansk Folkeparti, fordi Morten Messerschmidt (DF) ikke vil lægge omstridte bilag på bordet.

Derfor er der kun Messerschmidts ord for, at der ikke er fusket med partiorganisationen MELD og den tilhørende fond FELD. Og det får opbakning fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skriver DR.

- Vi har intet hemmelighedskræmmeri. Altså dem, der er sat til at holde styr på, at penge bliver brugt efter reglerne, de skal selvfølgelig have adgang til alle de oplysninger, de har brug for, for at sikre det, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Se også: Partifælle øger presset på Messerschmidt: Sådan kan du fremlægge bilag

Modsat med Løkke
Formanden i Dansk Folkeparti lægger dermed op til en helt ny stil, da han ellers flere gange tidligere har argumenteret for at 'lægge tingene på bordet'. Blandt andet i Lars Løkkes (V) GGGI-sag om dyre luksusrejser for klimakroner.

- Det rokker jo altid ved tingene i befolkningens øjne, når der er diskussioner af den her karakter. Det siger sig selv. Derfor skal tingene lægges på bordet, der skal svares på de ting, der er, så man kan komme videre, sagde Kristian Thuelsen Dahl ifølge Ritzau midt under Lars Løkkes GGGI-sag.

Radiotavshed
Kristian Thulesen Dahl sagde i lang tid intet i sagen om Morten Messerschmidt og mulig misbrug af EU-midler. Men i weekenden lykkedes det at vriste lidt ord ud af formanden. Og det er ikke ligefrem opbakning til Morten Messerschmidt DF-formanden er på banen med.

Derimod roste han Rikke Karlsson for at afvise at skrive under på blanke A4-ark, sådan som hun har fortalt tidligere på ugen.

Se også: Tulle uddeler verbal lussing til Messerschmidt

Støtte til Messer
Nu er der omvendt opbakning til Messerschmidt fra formanden, der ikke mener, at bilagene skal frem.

- Der er sikkert en masse journalister, der synes det kunne være interessant. Men altså vi gør det, at vi selvfølgelig over for de myndigheder - om det er i Europaparlamentet eller eksterne revisorer der er sat til at vurdere den slags - at hvis de har brug for viden om, hvad der forgår, så får de selvfølgelig den viden, siger Kristian Thulesen Dahl.

Se også: DF-boss revet ind i Messerschmidts møgsag

Banket på plads
Ekstra Bladet kunne tidligere på ugen afsløre, at DF-ledelsen vred armen om på Morten Messerschmidt og i klare vedninger bad ham lægge en længere redegørelse på sin Facebook. Håbet var, at det kunne lukke sagen.

Se også: DF-toppen i aktion: Messerschmidt banket på plads

Men sådan er det langt fra gået. Sagen om Morten Messerschmidt og EU-støttekronerne vokser nemlig dag for dag.

Se også: Messerschmidt i nye problemer: Undergravet af EU-chef

EU ind i sagen
DR kunne bringe en intern EU-rapport frem, som kritiserer MELD - det europæiske paraplyparti som Messerschmidt står i spidsen for - for 'skødesløs' omgang med skatteborgernes penge.

Desuden kunne Ekstra Bladet afsløre, at den igangværende undersøgelse i Europa-Parlamentet bliver bredt ud, så den også indbefatter en DF-video fra i år, hvor Morten Messerschmidt forsøger at overbevise danskerne om at stemme nej ved folkeafstemningen 3. december om retsforbeholdet.

EU-penge må nemlig ikke bruges til at støtte nationale valgkampe, lyder det i reglerne.

Se også: Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

159 kommentarer
Vis kommentarer