Annonce:
Annonce:

Tulle kritiserede dobbeltløn: Nu hæver hans næstformand fed bonus

Kristian Thulesen Dahl kritiserede Carl Holsts dobbeltløn - nu scorer DF-næstformand en halv million oveni lønnen fra fuldtidsjob i partiet

Sådan her lød det tilbage i 2015, da Tulle kritiserede Holsts dobbeltløn
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, var ude med riven, da Venstres Carl Holst (V) for to år siden både fik løn som forsvarsminister og samtidig eftervederlag fra sit tidligere job som formand for Region Syddanmark.

Men nu er det kommet frem, at en af Thulesen Dahls nærmeste medarbejdere ligeledes kan nyde godt af et gunstigt eftervederlag ved siden af lønnen fra et fuldtidsjob. Det skriver dr.dk.

Som netop afgået kultur- og fritidsborgmester i København står DF's organisatoriske næstformand, Carl Christian Ebbesen, nemlig til at få et eftervederlag på en halv million kroner.

Denne fede fratrædelse modtager han samtidig med, at han på mandag starter i et lønnet fuldtidsjob som økonomisk sekretær i Dansk Folkepartis landsorganisation på Christiansborg.

Ifølge dr.dk ønsker Carl Christian Ebbesen ikke at kommentere sin dobbeltløn overhovedet.

Annonce:

Heller ikke Kristian Thuelsen Dahl eller DF-gruppeformand Peter Skaarup ønsker ifølge dr.dk at stille op til interview om sagen.

Borgmester scorede job til 2 mio: Så fed var hendes fratrædelse

83.000 om måneden
Mere åbenmundet var Kristian Thulesen Dahl imidlertid, da sagen om Carl Holsts dobbeltløn var på dagsordenen. Her tog DF-formanden afstand fra, at Carl Holst kunne modtage eftervederlaget oveni lønnen om forsvarsminister.

- Tanken med eftervederlaget er ikke rigtig opfyldt. Tanken er, at man har en periode, hvor man kan finde et nyt job, når man skal 'resocialiseres' efter at have været politiker, sagde Kristian Thulesen Dahl i 2015.

Ifølge dr.dk ønsker Dansk Folkepartis personale- og sekretariatschef, Jeanie Nørhave, ikke at oplyse, hvor meget Carl Christian Ebbesen - udover sit eftervederlag på godt 83.000 kroner om måneden i det næste halve år - får i løn som økonomisk sekretær.

Men hun bekræfter, at der tale om et lønnet fuldstidsjob.

Annonce:

Kabell og Touborgs eftervederlag
På det seneste har flere sager om borgmestres eftervederlag været fremme.

Enhedslistens afgående teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, hæver også en halv million i eftervederlag, mens han får løn fra et nyt chefjob i det private erhvervsliv.

Møder intern kritik: Kabell scorer dobbeltløn

Og Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at SF's tidligere borgmester i Lejre, Mette Touborg, har fået udbetalt 586.640 kroner i eftervederlag, selv om hun frivilligt skiftede til et job som forvaltningsdirektør i København med en årsløn på næsten to millioner kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: