Tulle om flygtninge-krise: Løkke og co har rystet på hænderne

Det er uskønt, at regeringen skifter kurs, når udlændinge presser på, mener DF-formanden

Kristian Thulesen Dahl møder pressen efter sin tale på årsmødet i Herning.
Kristian Thulesen Dahl møder pressen efter sin tale på årsmødet i Herning.

Den uventede flygtningesituation i Danmark har fået regeringen til at ryste på hænderne.

Det mener formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulsen Dahl, som i sin tale på årsmødet i Herning smed lidt af en stikpille mod Lars Løkke og regeringens måde at håndtere flygtningekrisen på:

- Lad mig sige det sådan: det har været uskønt at se, at udlændinge, bare de er mange nok og presser nok på ved grænsen, kan tvinge en politiledelse i knæ og en regering til at ryste på hænderne, sagde Thulesen Dahl i sin tale.

- Og det har også været uskønt at høre på, at ”alt er sket efter bogen” og hvad regeringen nu ellers har sagt om den sag, tilføjede han.

Se også: Tulle om Holst-sagen: Kan få konsekvenser

Over for Ekstra Bladet uddyber Kristian Thulesen Dahl og fortæller, at det angiveligt er presset fra Tyskland og Angela Merkel, som har fået regeringen til at skifte kurs.

- Det har på mange måder været en slingrekurs, fordi man lægger sig tæt op af den tyske linje. Det vil sige, at når den tyske linje slingrer, så kommer vi også til at slingre, siger han.

På et pressemøde i torsdags meldte Lars Løkke ud, at regeringen er klar til at tage imod 1000 af de flygtninge, som skal fordeles imellem EU-landene, og at tiden er inde til en fælles europæisk løsning. En udmelding, der ligger langt fra regeringens tidligere holdning til fordelingsnøglen.

- Det er et faktum, at regeringen sidste mandag sagde, at Danmark ikke skulle være med i et fordelingssystem i EU. Tre dage efter var man så indstillet på at være det alligevel. Det, der skete på de tre dager var, at der blev lagt et pres på Danmark, og det må man bare konstatere, at der er nogen, der er i stand til, siger Kristian Thulesen Dahl.

Se også: Tulle i offensiven: Hårdt flygtninge-angreb på Mette F

81 kommentarer
Vis kommentarer