Tulle optrapper krigen med Samuelsen: Truer med at droppe forhandlinger

Kristian Thulesen Dahl ser ingen grund til at forhandle med Liberal Alliance, med mindre partiet dropper sit krav om topskattelettelser

DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Ernst van Norde
DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Ernst van Norde

Konflikten mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance spidser nu endnu mere til.

I forvejen er Kristian Thulesen Dahl godt knotten over, at Anders Samuelsen kategorisk holder fast i, at han vil have topskattelettelser på mindst fem procentpoint.

Men nu går DF-formanden skridtet videre: Thulesen Dahl slår ganske enkelt fast, at han slet ikke ser nogen grund til at forhandle med Liberal Alliance, hvis ikke partiet trækker sit topskattekrav tilbage.

- De kan lige så godt på forhånd vide, at vi ikke ender med en aftale, hvor topskatten bliver sænket med fem procentpoint hele vejen op, som de har gjort til et ultimativt krav, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

- De må gøre op med sig selv, om de mener det, og så kan de ligeså godt fremprovokere folketingsvalget nu.

- Vi er aldrig kommet til forhandlingsbordet med ultimative krav, men denne her situation er så ekstraordinær, at vi bliver nødt til at trække en streg i sandet, siger partiformanden videre.

Tag det svære nu
Thulesen Dahl slår dermed fast, at han ikke har i sinde at sidde til månedlange forhandlinger med Anders Samuelsen til ingen verdens nytte:

- Vi bliver nødt til at få fremskyndet beslutningen i stedet for at have to-tre måneder, hvor vi bare kigger på hinanden og diskuterer noget, som vi allesammen godt ved ikke bliver afgørende for, om vi kan finde en aftale. Så i stedet for at vi venter med det svære til sidst, så kan vi lige så godt tage det svære allerede nu, siger Kristian Thulesen Dahl.

Meget usædvanligt
Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, undrer sig over DF-udmeldingen:

- At have et ultimativt krav om, at der er nogen af de andres partiers mærkesager, der ikke må opfyldes, det synes jeg faktisk er meget usædvanligt. Vi har jo sagt, at vi er villige til at forhandle om alt det, der må komme fra Dansk Folkeparti, siger han til DR Nyheder.

 

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.