Annonce:
Annonce:

Tulle overhørte advarsler: Nu svarer han igen

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forsvarer sig nu, efter han er blevet beskyldt for at overhøre advarslerne om Dansk Folkepartis regnskabsrod i EU fremsat af Rikke Karlsson

Kristian Thulesen Dahl. Foto:
Kristian Thulesen Dahl. Foto:
Annonce:
Følg Politik

Ifølge DF-formand Kristian Thulesen Dahl opfattede han en række konkrete advarsler fra DF-afhopperen om rod i fondene Meld og Feld som 'udtryk for dårligt samarbejde' mellem Rikke Karlsson og Morten Messerschmidt.

Det siger han til Ritzau.

- Både Søren Espersen og jeg lyttede bestemt til Rikke Karlssons bekymringer.

- Men vi havde grund til at tro, at det var et dårligt samarbejdsklima med Morten Messerschmidt, der drev hende, hedder det i mailen.

- Kort før Rikke Karlsson sidste år overraskende valgte at udmelde sig af DF, havde jeg tilbudt at mødes med hende for at gennemgå hendes bekymringer. Det blev så desværre ikke til noget, idet hun dagen før vi skulle have mødtes, meldte sig ud og afbrød forbindelsen til os, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-afhopper Rikke Karlsson afslører fortrolige mails: Tulle overhørte alle mine advarsler

Annonce:

Sådan lyder Kristian Thulesen Dahl forsvar i en skriftlig kommentar til Ritzau, efter han er blevet beskyldt for at overhøre Rikke Karlssons advarsler om regnskabsrod i Morten Messerschimdts to skandalefonde, Meld og Feld.

Samtidig oplyser han til Ritzau, at han opfattede Rikke Karlssons bekymringer som udtryk for dårligt samarbejde mellem hende og Morten Messerschmidt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skrev Kristian Thulesen Dahl tilbage til Rikke Karlsson og oplyste, at de to havde talt om at mødes onsdag d. 14. oktober 2015 - dagen efter, hun endte med at melde sig ud.

Tog ikke affære
DF-lederen tog dog ikke affære ift. oplysningerne om Meld og Morten Messerschmidt, som han havde tillid til i et helt år - mens sagerne om Meld rullede - indtil Messerschmidt i mandags blev smidt ud af DF-ledelsen.

Ifølge gruppeformand Peter Skaarup var advarslerne fra Rikke Karlsson ikke særlig udførlige og baserede sig på sms:

Annonce:

'Det er selvfølgelig nemt at sige i bakspejlet, at fordi der er nævnt noget i en SMS på et tidspunkt om Meld, at så skulle man have gjort noget ved det, men sagen er, at det for os at se handler om samarbejdsproblemer på det tidspunkt mellem Rikke Karlsson og Morten Messerschmidt, og det er det, det handler om', siger Skaarup til TV2.

Karlsson indsendte dog i forløbet ikke bare en sms - men en lang redegørelse på mail til Kristian Thulesen Dahl, hvor hun konkret redegjorde for hele konstruktionen bag Meld og Feld - og gav udtryk for sine bekymringer.

Læs og vurder selv herunder, om Karlssons advarsler gennem flere måneder handlede om Meld-problemerne eller var et 'udtryk for dårligt samarbejde'.

 

* * *

DOKUMENTATION

Rikke Karlssons 1. mail:
(Du kan åbne dokumentet og se kommentarer til udvalgte dele af det - på mobil: tryk dokumentet op i fuld størrelse)

 

 

Rikke Karlssons 2. mail:
(på mobil: tryk dokumentet op i fuld størrelse)

 

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: