Tulle til dronningen igen: Vi kunne godt have brugt tiden bedre

Kristian Thulesen Dahl er igen på besøg hos dronningen, efter at Løkke har opgivet at danne en flertalsregering

Efter at Lars Løkke Rasmussen har droppet at danne en blå flertalsregering, skal de politiske partier i dag igen forbi Amalienborg.

Her får Løkke i stedet mandat til at forhandle med henblik på en mindretalsregering. At processen nu er nået dertil, bekommer tydeligvis Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, meget vel.

På vej ind til dronningen lagde han ikke skjul på, at forhandlingerne om en flertalsregering - som var på Liberal Alliances opfordring - havde et element af tidsspilde over sig.

- Vi kunne godt have brugt tiden bedre, og det kommer vi så til nu, lød det fra Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup forlader Amalienborg. (Foto: Philip Davali) Dansk politik Tulle sidder med trumferne

Glæder sig
DF-formanden glæder sig nu til at komme i gang med de reelle forhandlinger om et nyt regeringsgrundlag.

- Nu kommer vi til de forhandlinger, der kan afklare det, man har sagt så længe - nemlig om det politiske grundlag vil komme i orden. De forhandlinger glæder vi også rigtig meget til, sagde Thulesen Dahl på vej ind til dronningen.

Det er endnu et åbent spørgsmål, om Dansk Folkeparti går med i en regering med Venstre og Lars Løkke. I løbet af weekenden gjorde Thulesen Dahl det klart, at det er mest sandsynligt, at partiet ikke vil gå i regering.

Den næste tid vil afgøre, om dette ændrer sig.

Thulesen Dahl (foto: Jens Dresling) Dansk politik V-profil: Sæt Tulle i spidsen for forhandlingerne d

193 kommentarer
Vis kommentarer