Tulle uddeler verbal lussing til Messerschmidt

Presset vokser. De første ord fra Kristian Thulesen Dahl i Morten Messerschmidts møgsag må gøre ondt på stemmeslugeren

Kristian Thulesen Dahl gav interview til Ekstra Bladet i sommer i Skagen. Helt så meddelsom har han ikke været i Messerschmidt-sagen (Foto: Anita Graversen)
Kristian Thulesen Dahl gav interview til Ekstra Bladet i sommer i Skagen. Helt så meddelsom har han ikke været i Messerschmidt-sagen (Foto: Anita Graversen)

Kristian Thulesen Dahl har hidtil forholdt sig fuldkommen tavs i sagen om Morten Messerschmidt og mulig misbrug af EU-midler.

Men nu er det lykkedes at vriste lidt ord ud af ham.

Og det er ikke ligefrem opbakning til Morten Messerschmidt DF-formanden er på banen med.

Derimod roser han Rikke Karlsson for at afvise at skrive under på blanke A4-ark, sådan som hun har fortalt tidligere på ugen.

 Se også: Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

- Jeg vil heller ikke skrive under på noget, jeg ikke har set. Så det forstår jeg da godt. Man kunne jo nærmere klandre hende, hvis hun skrev under på noget, hun ikke vidste, hvad var. Og det er der jo heller ikke nogen i DFs ledelse, der har bedt hende om, siger Kristian Thulesen Dahl til B.T.

Da avisens reporter spørger, hvorvidt man kan opfatte udtalelsen som en kritik af Morten Messerschmidt, svarer Kristian Thulesen Dahl køligt:

- Det må du snakke med Morten om. Jeg har jo ikke været til stede, da tingene er foregået, og er ikke som sådan inde i det.

De hårde ord fra Morten Messerschmidts chef kan ligne en direkte konsekvens af ugen begivenheder.

Her kunne Ekstra Bladet afsløre, at DF-ledelsen vred armen om på Morten Messerschmidt og i klare vedninger bad ham lægge en længere redegørelse på sin Facebook. Håbet var, at det kunne lukke sagen.

Men sådan er det langt fra gået.

Sagen om Morten Messerschmidt og EU-støttekronerne vokser nemlig dag for dag.

I bragte DR en intern EU-rapport frem, som kritiserser MELD - det europæiske paraplyparti som Messerschmidt står i spidsen for - for 'skødesløs' omgang med skatteborgernes penge.

Se også: Messerschmidt i nye problemer: Undergravet af EU-chef

Se også: DF-toppen i aktion: Messerschmidt banket på plads

Desuden kunne Ekstra Bladet afsløre, at den igangværende undersøgelse i Europa-Parlamentet bliver bredt ud, så den også indbefatter en DF-video fra i år, hvor Morten Messerschmidt forsøger at overbevise danskerne om at stemme nej ved folkeafstemningen 3. december om retsforbeholdet.

EU-penge må nemlig ikke bruges til at støtte nationale valgkampe, lyder det i reglerne.

388 kommentarer
Vis kommentarer