Annonce:
Annonce:

Tulles knytnæve: Drop Samuelsen

Fronterne mellem DF og LA bliver skåret skarpere og skarpere op. DF gentager at topskattelettelser er usympatiske og ser gerne LA smidt på porten

Kristian Thulesen Dahl ser ingen grund til at fortsætte forhandlingerne med LA om topskattelettelser i 2025-planen (Foto: POLFOT0)
Kristian Thulesen Dahl ser ingen grund til at fortsætte forhandlingerne med LA om topskattelettelser i 2025-planen (Foto: POLFOT0)
Annonce:
Følg Politik

Der er ingen grund til at spilde tiden længere med lange forhandlinger om 2025-planen med Liberal Alliance, må man forstå på DF's leder Kristian Thulesen Dahl.

Han tror simpelthen ikke på en aftale mellem de blå partier.

- Sandsynligheden for at nå i mål med en eller anden helhedsplan fortoner sig allerede fra starten. Med Liberal Alliances meldinger om topskat har de fleste fanget, at det ser særdeles svært ud, siger Kristian Thulesen Dahl.

De skarpe toner fra DF-formanden kommer efter en uge, hvor Anders Samuelsen har gentaget, at han vil udtrykke mistllid til Lars Løkkes regering, hvis ikke 2025-planen indeholder topskattelettelser.

Klar til valg
Derfor synes Kristian Thulesen Dahl konfrontatoriske tone, at øge sandsynligheden for et folketingsvalg.

Annonce:

- Vi har ikke lagt skjul på, over for Claus Hjort, at vi synes, det ser kaotisk ud, siger DF-formanden efter dagens såkaldte sættemøde i Finansministeriet.

Om et muligt folketingsvalg, siger DF-formanden:

- Man kan ikke lade sig styre af trusler. Og hvis det skulle ende med, at danskerne får en tre ugers valgkamp og får lov til at bestemme, hvordan Folketinget skal sammensættes, så er det jo ikke det værste, der kan ske i et demokratisk land som Danmark.

- Så du er ikke bange for et valg?

- Overhovedet ikke. Og det kan ikke nytte, at man lader sig styre af det. Men jeg insisterer på, at man afsøger mulighederne for at lave andre flertal end med Liberal Alliance, siger han og foreslår at Venstre, DF og Socialdemokratiet sætter sig sammen og prøver at blive enige om nogle store politiske aftaler.

- Hvorfor ikke lade os finde ud af, hvad vi kan blive enige om? Også selvom der er et parti, der stiller sig ultimativt an i forhold til topskatten.

Annonce:

Rækker hånden ud
Kristian Thulesen Dahl opfordrer dermed "utvetydigt" Socialdemokraterne til at søge et forlig. I stedet for en "usympatisk" aftale med lavere topskat til de allerrigeste bør en bred aftale blandt andet omfatte en stram udlændingepolitik, boligskat og energiafgifter som PSO, mener han.

Cool Løkke om valgtrussel: Jeg er truet hver dag

Samuelsen står fast: Topskat eller valg

- Her kunne det arbejdende folkestyre godt træde lidt i i karakter, siger DF's formand.

Boligskatten
Han vi ikke love at forlænge boligskattestoppet, som udløber i 2020. DF vil beskatte gevinsten, når boligen sælges, forklarer Kristian Thulesen Dahl.

- Ejendomsvurderingssystemet har spillet fallit. Der skal et nyt til. Så bliver vi nødt til at finde ud af, hvordan vi laver et nyt, retfærdigt system til boligbeskatning. Nøglen til det er, at vi betaler en større del af beskatningen, når man sælger sit hus, siger han.

DF afviser ligesom Socialdemokraterne, at danskerne fra 2025 skal gå et halvt år senere på pension end aftalt i 2006 og 2011.

- Man skal være meget varsom med, hvor ofte man kommer tilbage og siger til befolkningen: Det, vi sagde, kan I ikke regne med, siger Kristian Thulesen Dahl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: