Annonce:
Annonce:

Tunge V-folk bankede Ellemann på plads

Vigtige stemmer i Venstres bagland og på Borgen bankede Venstreformand Jakob Ellemann-Jensen til fornuft i mink-sagen

Troels Lund Poulsen kigger skævt til sin formand i et sidegemak til Folketingssalen. Arkivfoto: Jens Dresling/RitzauScanpix
Troels Lund Poulsen kigger skævt til sin formand i et sidegemak til Folketingssalen. Arkivfoto: Jens Dresling/RitzauScanpix
Annonce:
Følg Politik

Helt tunge nøglespillere i Venstre gik i aktion, da Jakob Ellemann-Jensen søndag aften meldte ud internt i partiet, at han havde besluttet at frede regeringen og sundhedsmyndighederne i sagen om aflivning af millioner af mink.

Ekstra Bladet har talt med flere højtstående kilder i Venstre, som bekræfter, at yderst magtfulde folk var med til at banke fornuft ind i formanden.

Resultatet blev da også, at Jakob Ellemann-Jensen mandag formiddag gik på tv og foretog en kovending. I stedet hamrede han nu løs på regeringen.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Hidtil har det været beskrevet, hvordan relativt ukendte Venstre-folk fra folketingsgruppen gik op i mod Jakob Ellemann-Jensen. Det drejede sig om blandt andet Thomas Danielsen og Anne Honoré.

Annonce:

Men utilfredsheden var altså langt dybere forankret i partiet med de nære bånd til landbruget.

Blandt de Venstre-folk, som krævede et kursskifte fra formanden, var blandt andre finansordfører Troels Lund Poulsen og den magtfulde formand for regionsbestyrelsen i Venstre i Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard.

Mail lækket: Presset Ellemann svor sammenhold

Jakob Ellemann-Jensen tager selfie. Sophie Løhde ses i baggrunden. Foto: Jens Dresling/RitzauScanpix
Jakob Ellemann-Jensen tager selfie. Sophie Løhde ses i baggrunden. Foto: Jens Dresling/RitzauScanpix
 

Sidstnævnt spillede også en central rolle, da Lars Løkke Rasmussen blev skippet ud som partiformand.

Troels Lund Poulsen er medlem af den magtfulde L-bande bestående af ham selv, Sophie Løhde og Karsten Lauritzen, der ifølge flere Venstre-folk på lange stræk har tilranet sig magten i partiets folketingsgruppe.

Ekstra Bladet kunne allerede mandag fortælle, hvordan formanden for mink-giganten Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, deltog i det afgørende gruppemøde i Venstres folketingsgruppe, hvor Ellemann forsøgte at berolige sin ophidsede partifæller.

Annonce:

I mailen, som havde fået de blå V-folk til at se rødt, lød det blandt andet:

'Jeg er med på, at beslutningen udfordres i aviserne af forskellige eksperter, men jeg ser ikke, at vi har andre muligheder end at stole på sundhedsmyndighedernes vurdering i en situation som denne.'

'Begynder det største oppositionsparti at så tvivl om vores sundhedsmyndigheder midt i en krise, risikerer vi at ende et helt forkert sted,' lyder det i mailen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Krisemøde i Venstre: Kopenhagen Fur deltager

Nej til Mette F: Ellemann i mink-kovending

Til spørgetimen tirsdag langede både Ellemann og Kristian Thulsen Dahl ud efter statsministeren. Video: Ritzau Scanpix via Folketinget TV

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: