Annonce:
Annonce:

TV: Derfor flygtede vi til Danmark

Brødrene Tanatra havde hørt en masse gode ting om Danmark, men aldrig om regeringens ydelser til flygtninge

(Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Politik

De syriske brødre Maher og Moaz Tanatra, som sidste år flygtede på grund af borgerkrigen i Syrien, havde læst om Danmark på internettet, før de hyrede en menneskesmugler, som skulle bringe dem sikkert hertil.

- Jeg læste, at den danske befolkning var virkelig søde og imødekommende. At det var muligt at uddanne mig yderligere, få et job og forsørge mig selv. Jeg læste, at jeg hurtigt ville kunne bringe min familie til landet, siger Maher Tanatra på 29 år, der dog stadig ikke har fået sin hustru til Danmark.

Se da Ekstra Bladet besøgte dem på Fyn øverst i artiklen

Hans bror, Moaz Tanatra, havde lidt kendskab til familiesammenføringsreglerne, inden han kom til Danmark.

- Jeg havde hørt, at det var et godt land, og der var chancer for at få familien herop, siger han på arabisk, som Maher oversætter til engelsk.

Annonce:

Brødrene har ikke lært dansk endnu, men går begge til undervisning. Alligevel bruger Maher Tanatra en gang imellem et dansk ord eller en sætning som 'klokken halv fem', 'dansk sprogkursus' og 'tak skal du have. Jeg er meget glad', når han taler engelsk.

Kendte ikke til ydelsen
Et af de store spørgsmål i valgkampen har været, om hvorvidt flygtninge kommer til Danmark på grund af regeringens ydelser.

Brødene har fået opholdstilladelse i Danmark, og det betyder, at Maher Tanatra modtager cirka 10.000 kroner før skat, mens hans 18-årige bror Moaz får omkring 6000 kroner. Ifølge Maher Tanatra har han et rådighedsbeløb mellem 1300-2500 kroner om måneden.

- Mange syriske flygtninge havde en god økonomi, før de kommer til Danmark. Jeg havde selv et job og en god løn i Syrien. Det er forkert, hvis nogle politikere tror, at ydelsen er grunden til, at syriske statsborgere flygter til Danmark. Jeg vidste ikke, at man kunne få en sådan ydelse i Danmark, siger Maher Tanatra, der både er uddannet fysioterapeut og civilingeniør.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet

De bor sammen i Otterup på Fyn og er meget glade for naboerne. Moaz til venstre på billedet og Maher til højre (Foto: Andres Brohus)

Drømmer om job
De flygtede sammen og bor nu sammen i et hus i Otterup på Fyn. I starten var det svært at komme i kontakt med naboerne, men nu går det bedre.

Den 29-årige fortæller, at kommunen arbejder i øjeblikket på at finde en praktikplads til ham. Han brænder for at komme i gang med at arbejde, understreger Maher Tanatra flere gange.

Han er glad for den økonomisk hjælp, som de to får fra kommunen, men glæder sig til at forsørge sig selv og give lidt igen til det samfund, som åbnede døren for ham og hans bror i en meget svær tid.

- Min drøm er, at jeg finder mig et job og kan tjene mine egne penge. Jeg har fortalt kommunen, at jeg er klar til arbejde med hvad som helst. Jeg vil være en god borger og være en del af samfundet, siger Maher, hvis lillebror har det på præcis samme måde.

- Jeg drømmer om at uddanne mig til læge. Jeg vil gerne have et job, og jeg vil gerne kunne forsørge mig selv, siger teenageren på arabisk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: