TV: Helle rockede Distortion

Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt tale foran Christiansborg, hvor gadefesten Distortion er rykket hen i anledning af 1915-grundlovens 100 års fødselsdag

Den årlige københavnske gadefest Distortion startede onsdag på Nørrebro, torsdag fyrede de feststemte gæster den af på Vesterbro, og fredag fortsætter festen et så utraditionelt sted som foran Christiansborg Slotsplads.

Grunden til, at det hippe arrangement fredag eftermiddag finder sted på Christiansborg Slotsplads, er, at det fredag er Grundlovsdag, og samtidig er det 1915-grundlovens 100 års fødselsdag.

Ved grundlovsændringen i 1915 fik kvinder og tjenestefolk stemmeret, og det blev samtidig vedtaget, at fremtidige grundlovsændringer kun kunne vedtages gennem en folkeafstemning.

Første udgave af Danmarks Riges Grundlov er fra 1849, hvor Frederik 7. med et pennestrøg omdannede Danmark fra enevælde til konstitutionelt monarki.

Bliv klogere på grundloven lige HER

Til fredagens store arrangement holdt Danmarks første, kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt tale for folkeskaren, og du kan se med hvordan det gik lige herover artiklen

Hør hvordan Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, vurderede talen herunder:

47 kommentarer
Vis kommentarer