TV: Hjorten kommer vingeskudt Tulle til hjælp

Under blå bloks præsentation af finansloven måtte finansminister Claus Hjort Frederiksen 'redde' en særdeles presset Kristian Thulesen Dahl fra pressens spørgsmål

Det var en uvant presset Kristian Thulesen Dahl, der torsdag måtte stå på mål for den finanslov, hans parti havde været med til at stemme hjem.

Derfor måtte finansminister Claus Hjort Frederiksen ad to omgange træde til for at forsøge at redde Thulesen Dahl ud af pressens kløer.

DF-krise: Tulles Facebook bombarderet med kritik

Det blev i den grad tydeligt, da blå bloks bannerførere trådte ud af finansministerens kontor til den obligatoriske præsentation for pressen.

Her blev især Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl mødt af en række kritiske spørgsmål om især 'værdighedsmilliarden' og den offentlige vækst, som han tydeligvis havde svært ved at svare klart og entydigt på.

Her er vinderne og taberne for årets finanslov

Allerede 22 sekunder inde i klippet ovenfor forsøger Claus Hjort med et 'Hallo...!' at afbryde pressens spørgsmål, men lige lidt hjalp det.

Således rendte Kristian Thulesen Dahl ind i godt et halvt minuts ekstra favntag med pressen, som til sidst dog afbrydes af en kontant finansminister, som åbenbart syntes, finanslovspartneren på dette tidspunkt havde fået rigeligt med spørgsmål.

Det bemærkes samtidig, at Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen ser mere end almindeligt glad ud under Thulesen Dahls forsvar af finansloven overfor pressen.

Mandat-tal taget i betragtning er det da også Liberal Alliance samt Det Konservative Folkeparti, der fra flere sider beskrives som dem, der kan være langt mest tilfredse med finansloven.