Annonce:
Annonce:

TV: Justitsministeren og DF i heftig debat om Levakovic

Mette Frederiksen var kaldt i samråd for at tage politisk stilling til, om Levakovic-familien skal udvises. DF krævede svar, men fik kun en diskussion

Se interviewet her
Annonce:
Følg Politik

Det går sjældent stille for sig, når familien Levakovic folder sig ud.

Den efterhånden danmarksberømte familie holder sig ikke i tilbage, og det blev der heller ikke gjort på det netop overståede samråd.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen havde kaldt Justitsminister i samråd for at få svar på, om familien kan få inddraget deres opholdstilladelse efter en konkret vurdering af deres evne og vilje til at bidrage til det danske samfund.

Men i stedet for et svar for ministeren måtte DF's integrationsordfører nøjes med en god gammeldags heftig debat.

Baggrunden for ordvekslingen er, at en EU-regel betyder, at et medlemsland kan sende borgere retur til hjemlandet, hvis de ligger opholdslandet til last. Vel og mærke, hvis borgeren har statsborgerskab i et andet EU-land.

Sigøjnerboss raser mod Facebook

Annonce:

Og det fik Martin Henriksen til at kræve Levakovic-familien udvist, men han fik intet svar.

- Det vil bero på en konkret vurdering fra statsforvaltningen. Det er dem, der skal træffe afgørelsen, det er ikke mig som minister, svarede Mette Frederiksen på spørgsmålet om, hvorvidt hun vil arbejde på at få Levakovic-familien udvist af Danmark

- Hvordan synes du så, at det gå med Statsforvaltningen?, fortsatte Martin Henriksen

- Jeg sidder aldrig på et åbent samråd og forholder mig til myndighedsafgørelser for konkrete personer. Det er lige meget om de er danskere eller ikke er danskere, sagde Mette Frederiksen

Sigøjnerboss vil have møde med statsministeren: Klar til at forlade Danmark

- Kan ministeren oplyse, hvor mange EU-borgere, der er blevet udvist, fordi de ligger samfundet til last?

- Vi skal nok vende tilbage med et skriftligt svar, svarede ministeren

Annonce:

- Det her er jo en fremragende opvisning i, hvordan du ikke skal svare på spørgsmål. Og hvis man kunne vinde en pris, så ville ministeren ligge lunt i svinget, vil jeg sige, sluttede Martin Henriksen, inden han gik videre til næste punkt.

Brud på samfundskontrakten
Ekstra Bladet fangede Mette Frederiksen efter samrådet. Hun ønsker ikke at forholde sig konkret til Levakovic-familien, men vil udelukkende tale generelt om kriminelle udlændinge

- Jeg mener, at når du kommer til Danmark, så bør det drive dig at bidrage positivt og aktivt til det danske samfund. Vi kan jo se, at der er nogle udlændinge i Danmark, der ikke alene får offentlig ydelser, men også begår kriminalitet igen og igen. Det synes jeg grundlæggende er et brud med samfundskontrakten.

Sigøjnerboss vil have møde med statsministeren: Klar til at forlade Danmark

- Men det er sådan, at Danmark er underlagt internationale regler og forpligtelser. Det der så er vores opgave er at se, om vi kan gøre tingene endnu bedre, inden for de regler, der er. Og det ser ud til, at der er en hel del, som vi kan gøre bedre.

Annonce:

Se hele interviewet med Mette Frederiksen i videoklippet herover.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: