TV: Løkke lover job-fest til billige udlændinge

Revser Thorning for kun 700 job til danskere: Men Løkke har lovet arbejdsgiverne at ville skabe et 'særdeles åbent Danmark' for udlændinge på mindsteløn

Se konfrontationen med Løkke her. (Foto: Martin Ekelund)

Lars Løkke Rasmussen og Venstre revser regeringen for kun at have skaffet 700 fuldtidsjobs til danske statsborgere. I både store annoncekampagner og live i statsministerduellen på TV2 søndag aften angreb Løkke Helle Thorning-Schmidt for, at de job, der er skabt under hendes statsministertid, i overvejende grad går til udlændinge.

Men sidste år pralede Venstre-formanden selv over for erhvervslivets top på DI’s årsmøde med et nyt tiltag, der skal indføre lempelige regler, så danske arbejdsgivere lettere kan hente billig udenlandsk arbejdskraft til Danmark fra en række lande uden for EU som eksempelvis Sydkorea, Japan, USA, Israel, Chile m.fl. Regler, der skal sikre ’at Danmark i fremtiden bliver et særdeles åbent land for dem, der kan og vil arbejde’, som der står i udlændingeudspillet fra Venstre sidste år.

600 mio. udlændinge
Og det er ikke småt med potentiel arbejdskraft i de lande, Venstre vil åbne op for, lod Løkke forstå i sin tale til erhvervslederne:

’Vi foreslår, at vi laver en ny moderne udgave af beløbsgrænsen, hvor vi differentierer på en måde, så vi sætter beløbsgrænsen markant ned og åbner dermed et arbejdskraftsmarkedsopland på 600 mio. (mennesker, red.)’, lød det fra Lars Løkke på DI-årsmødet.

Venstre vil konkret ændre den nuværende beløbsordning, så det fremover også bliver lettere for virksomheder at hente lavtlønnet arbejdskraft til landet, som ikke falder inden for EU’s fri bevægelighed. Venstres særligt lempelige kvoteordning skal gælde et antal udlændinge, hvor lønnen starter på bare 215.000 kroner årligt – eller ca. 18.000 kroner om måneden. Det svarer til den højeste dagpengesats.

Hykleri
Og det er rendyrket dobbeltmoral fra Venstres side, mener forbundsformand hos 3F, Per Christensen.

– Det er på grænsen af det hykleriske, når man med tvivlsomme tal og stort anlagte annoncekampagner vil fortælle danskerne, at der ikke er nok danskere i job, og at arbejdspladserne alle sammen går til udlændinge – og så samtidig vil åbne en ladeport for 600 mio. udlændinge, som skal ind og konkurrere med mine 20.000 arbejdsløse 3F’ere. Det er stærkt bekymrende, siger Per Christensen til Ekstra Bladet om sin andel af de nuværende ca. 130.000 arbejdsløse danskere.

Venstre vil afskaffe den nuværende greencard-ordning – der i 2013 gav godt 2300 udlændinge adgang til Danmark – og i stedet indføre de lempelige krav og den lave løngrænse til borgere fra den nye liste, men partiet slår i udspillet fast, at det skal ske på danske løn- og ansættelsesvilkår.

– I det mindste vil de det. Men det er beskæmmende, at de vil sætte beløbsgrænsen så lavt. Nu bliver det helt almindelige arbejdspladser, Venstre vil udfordre. Det er meget konfliktfyldt dels at sige, at for få danskere kommer i job, dels at man vil åbne så meget op for udlændinge, siger Per Christensen.

Se Ekstra Bladets konfrontation med Lars Løkke øverst i artiklen.

1 af 2 (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 
239 kommentarer
Vis kommentarer