TV: Morten Ø svarer udenom

Morten Østergaard går enegang på strammere dagpenge, men svarer ikke konkret på, om han vil løbe i armene på Løkke

Her kan du se Morten Østergaard udtale sig om sin kontroversielle dagpengeudmelding
Følg Politik

Se hele interviewet med Morten Østergaard herover artiklen
_______________________________________________________

Det var ikke til at få mange klare svar ud af Morten Østergaard, da Ekstra Bladet mødte den radikale leder ved søerne i København fredag morgen.

Morten Østergaard går ellers i dag solo på både dagpenge- og udlændingeområdet i et forsøg på at vise forskellene på sit eget parti og Socialdemokraterne.

Hvad skal vælgerne nu tro, hvis de stemmer på rød blok. Kommer der lettelser eller stramninger af dagpengesystemet?

- Det man skal regne med er, at vi får et dagpengesystem, hvor dagpengeperioden er nogenlunde den samme, hvor genoptjeningsreglerne indrettes, så man også tager vikariater. Men også et dagpengesystem, der hjælper til med at sørge for, at de ledige jobs, der er, bliver besat af nogle af de ledige danskere, som der stadig er for mange af.

Hvad er det så præcist, du mener med din udmelding om dagpenge?

- Det er, at de rådighedsregler, som er en del af dagpengesystemet, dem skal vi sørge bliver håndhævet på en måde, som man for eksempel ikke oplever, at der halvanden time herfra København i Kalundborg er hundrede ledige akademikerstillinger, når der i København er masser af ledige akademikere.

Ifølge Ekstra Bladets politiske redaktør - der benævner Østergaard som 'onde Morten' for sine solomeldinger - er de radikale meldinger på dagpenge meget lig Lars Løkke Rasmussens (V) på kontanthjælp.

Begynder du at overveje at støtte Lars Løkke i den her valgkamp?

- Jeg synes, det er rigtig vigtig, at dagpengesystemet bliver aftalt bredt. Altså, at Venstre, Socialdemokraterne og Radikale Venstre tager ansvar for et stabilt dagpengesystem. Og jeg synes egentlig ikke, at det nødvendigvis bliver så vanskeligt.

Engell: Kæmpe mavepuster til Helle fra onde Morten

EL om Radikales dagpengeønske: Det er typisk arrogance

Østergaard vil stramme dagpenge-regler

Kom til Kalundborg
Det er budskabet om, at der ikke er nok penge til velfærdsstaten, og at de ledige skal bidrage med mere, der præger udmeldingen fra de radikales leder. Han er i modsætning til Helle Thorning-Schmidt klar til at lade dagpengesystemet betale.

- For min skyld må det gerne bidrage yderligere, siger økonomi- og indenrigsministeren i dag til Jyllands-Posten.

Ifølge Østergaard skal der strammere rådighedsregler på bordet. Ifølge den radikale leder er folk nemlig ikke villige til at rejse langt nok for at få arbejde. Eksempelvis har Novo Nordisk svært ved at få folk til Kalundborg.

- Det skyldes vel, at folk, der ikke bor så tæt på Kalundborg, ikke synes, at det er værd at søge. Der er også masser af job, der bliver besat i København, hvor restauratører og andre siger, at de aldrig får danske ansøgninger, siger Østergaard.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind