TV: Nu grilles Lunde om cv-fusk og kopiering

Forsknings- og uddannelsesministeren er i samråd om både sin cv-sag og ph.d.-afhandling

Esben Lunde Larsen (foto: Philip Davali)
Esben Lunde Larsen (foto: Philip Davali)

Esben Lunde Larsen skal nu stå skoleret i Folketinget.

Anledningen er de møgsager, han på det seneste har haft på halsen. Uddannelses- og forskningsministeren skal således i samråd om både sin cv-sag og sin ph.d.-afhandling.

Esben Lunde Larsen skal i samråd om plagiat-sagen tirsdag klokken 16.00 (Foto: Dansk politik Kopi-ministerens hårdeste kritiker: Derfor jagter jeg ham

Cv-sagen begyndte, da Ekstra Bladet afslørede, at der var problemer med Esben Lunde Larsens cv. På Folketingets hjemmeside fremgik det, at Lunde havde læst teologi på Københavns Universitet fra 2001-2008. Men det passer ikke.

Lunde nævnte nemlig intet om, at han havde læst i fire år på en norsk missionshøjskole med tætte bånd til den højkristne Dansk Bibel-Institut.

Esben Lunde har hidtil ikke villet gå i detaljer med sin tilknytning til bibelinstituttet.

Esben Lunde Larsen (foto: Sanne Vils Axelsen) Dansk politik Uddannelsesminister taget i cv-fusk: Skjuler bibel-uddannelse

Esben Lunde Larsen (foto: Sanne Vils Axelsen) Dansk politik CV-ministerens korstog: Gik i flæsket på universitet

Den anden sag på samrådet handler om Esben Lunde Larsens ph.d. Ministeren er under mistanke for plagiat, og opgaven skal undersøges af det såkaldte praksisudvalg på Københavns Universitet.

Dette rejser spørgsmål om uddannelses- og forskningsministerens habilitet, hvilket samrådet også kommer til at handle om.

Esben Lunde Larsen (foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik Bizart: Lunde udpeger sine mulige kopi-dommere

Esben Lunde Larsen (foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik Nye belastende oplysninger om Lundes afhandling: 'Det er alvorligt'

26 kommentarer
Vis kommentarer