TV: Se Pape glemme de konservatives politik

Hvad gør en partiformand, når man står på Folketingets talerstol og har glemt sit partis politik? Se Søren Pape under pres her

Nye danske kampfly koster kassen, og man skulle tro, at de forsvarsglade konservative havde helt styr på, hvor mange fly, som Danmark skal købe.

Partiformand Søren Pape kom dog i problemer under Folketingets afslutningsdebat i går, da socialdemokraternes Magnus Heunicke spurgte om, hvor mange kampfly, de konservative mener, at Danmark skal købe.

- Se, det er nu jeg ville ønske, at jeg kunne huske det tal, som Rasmus Jarlov (partiets forsvarsordfører, red.) havde sagt, vi har brug for. Og..., sagde Søren Pape, som man også kan se i tv-klippet ovenfor.

Under en kunstpause lyder der et råb nede fra folketingssalen fra netop Rasmus Jarlov, der som en anden banko-opråber, kommer sin formand til undsætning.

- 43 ja, sagde Søren Pape så på talerstolen, men salen med politikere flækkede af grin. Særligt Venstres Carl Holst og de konservatives Naser Khader kunne se morskaben i Papes forglemmelse.

Pudsigt nok sad Rasmus Jarlov netop ved siden af forsvarsminister Peter Christensen, da snakken faldt på kampfly, og videoen viser, hvordan ministeren også flækker sammen i et stort grin, mens Søren Pape fortsatte.

- Vi anerkender jo så, at det ikke er sikkert, at vi når dertil lige med det første. Da man købte F-16 købte man heller ikke alle på en gang. Det kan komme hen ad vejen, sagde Pape.

- For os er det her ikke en stor udgift, som ødelægger noget i vores samfund. Vi ser det, som noget afgørende og vigtigt at have i vores samfund.

Forståeligt
Forsvarsordføreren i de konservative kan dog godt forstå, at partiformanden glemte tallet.

- Det er en ny analyse, som viser, at hvis de nye kampfly skal kunne det samme, som de nuværende F-16 med realistiske forventninger om reparationer, så lander man på 43 kampfly, siger Rasmus Jarlov.

- Det er nye tal, som kom for et par dage siden, som Søren så ikke kendte. Derfor har han mig som fagordfører, siger Rasmus Jarlov til Ekstra Bladet.

Drillerier
Forglemmelsen har så medført lidt politiske drillerier. Blandt andet fra Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Det faldt absolut ikke i Pia Kjærsgaards (DF) smag, at Enhedslistens Pelle Dragsted bandede fra Folketingets talerstol under dagens afslutningsdebat. Se episoden her

Dansk politik Bander fra Folketingets talerstol: Får skideballe af Pia K.

Løkkes solskin
Statsministeren fremkaldte også latterbrøl, da han indtog talerstolen med en hjemmelavet solskinsgraf.

Grafen skulle tilbagevise Socialdemokraternes Jens Joels påstand om, at meget var bedre under Anker Jørgensens regering - herunder antallet af solskinstimer:

- Jeg kan oplyse, at der i Anker Jørgensens periode i gennemsnit var 1500 solskinstimer. Der har været 1700 solskinstimer med mig som statsminister, hvis man tæller den sidste periode med, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer til latterudbrud fra salen:

- Det er ikke, fordi jeg personligt tager æren for det, men jeg synes, vi skal have en faktabaseret debat.

(Foto: Polfoto) Dansk politik Løkke lukker Folketinget i topform: Mere sol end under Anker