Annonce:
Annonce:

TV: Søren boykotter valget: Politikerne har ingen magt

Sofavælger: Forfatter Søren Mau vil ikke stemme til folketingsvalget, og han opfordrer folk til at gøre det samme

Her kan du møde 26-årige Søren Mau, som bestemt ikke har tænkt sig at stemme den 18. juni
Annonce:
Følg Politik

Bliv hjemme i sofaen. Sofavælgerne er nemlig demokratiets helte.

Sådan er påstanden fra bogaktuelle Søren Mau, der er forfatter til bogen 'Hæv stemmen' og Facebook-gruppen, 'Stem ikke til folketingsvalget'.

Han mener grundlæggende ikke, at Folketinget har den magt, som politikerne påstår, de har. Og nu mener han, at det er vigtigt at få afsløret politikernes 'løgne'.

- Det er ikke befolkningen, men alle mulige mere magtfulde interesser, for eksempel EU og multinationale selskaber, der har magten over samfundsudviklingen, siger den 26-årige Søren Mau til Ekstra Bladet.

Han mener blandt andet, at den seneste finanskrise er et eksempel på, hvor internationaliseret økonomien er blevet.

Annonce:

- Anledningen var den manglende regulering af den amerikanske finanssektor, som havde globale konsekvenser. Det er en illusion at tro på, at man fra et nationalt parlament kan regulere samfundsudviklingen, slår Søren Mau fast.

Men se for eksempel på diskussionen om nulvækst. Har vi ikke en stor mulighed for at få indflydelse på vores samfund ved at sætte en stemme på enten rød eller blå blok?

- Nej, politikerne gør en del ud af at påpege, at der er en forskel, men erfaringen viser, at det ender med at blive den samme politik, der bliver ført. Og det er fordi, at regeringen ikke har nogen indflydelse på samfundsudviklingen, fordi beslutningerne bliver taget alle mulige andre steder, lyder det.

Den 26-årige forfatter mener dog, at demokratiet kan og bliver skabt direkte - for eksempel på arbejdspladser, skoler og uddannelsesinstitutioner.

Du lader være med at stemme og opfordrer andre til at gøre det samme. Hvorfor bliver du ikke bare selv hjemme på sofaen?

Annonce:

- Hvis man gerne vil have et mere demokratisk samfund, så giver det ingen mening at stemme til folketingsvalget. Og jeg tror faktisk godt, at der er mange som vil have et mere demokratisk samfund. Den politiske elite bliver ved med at fortælle os, at vi har et demokrati, og jeg mener, at det er vigtigt at få afsløret den politiske elites løgne, siger forfatteren.

Den 26-åriges holdninger rammer ned i en allerede velkendt problemstilling. Danskernes tillid til politikerne er historisk lav. En undersøgelse fra marts foretaget af Megafon og TV 2 viser, at knap hver anden borger er decideret utilfreds med sine repræsentanterne på Christiansborg.

Skal du også være sofavælger til dette valg - og er du enig eller uenig med Søren Mau? Vurder selv i klippet foroven.

Vil du også lade være med at stemme?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: