TV: Tag nu et arbejde, indvandrerkvinder!

Nivine Hawwa gik imod sin egen kultur og tog et arbejde. Nu opfordrer hun andre indvandrerkvinder til at gøre det samme

Nivine Hawwa er selv indvandre, men hun mener, at hvis man ikke kan integrere sig, så skal man ikke bo i Danmark. (Foto: Lasse Brønslev/Rene Schütze)

Aalborg (Ekstra Bladet): For 20 år siden kom Nivine Hawwa til Danmark som flygtning fra Libanon. Ekstra Bladets valgbus Valgfart har derfor opsøgt den 38-årige kvinde i hendes hjem for at høre, hvad hun mener om den flygtningedebat, som lige nu er en væsentlig del af valgkampen.

Hun er mor til tre døtre, hun bor sammen med sin mand i deres villa uden for Aalborg, og hun har fast arbejde, ligesom hendes mand har det.

- I min kultur må man ikke have et arbejde, når man er kvinde og har børn. Men jeg gik imod; jeg har rettigheder som kvinde i Danmark, og dem benyttede jeg mig af, siger hun.

Hun har intet imod, at der bliver kørt en stram udlændingepolitik i Danmark. Tværtimod:

- Man skal have respekt for det land, man kommer til, og man skal opføre sig ordentligt, hvis man ikke kan det; må forlade landet igen, siger hun.

Selv har hun taget en handelsuddannelse, og hendes døtre får lov at tage i byen, drikke alkohol og spise svinekød. Selv om familien er kristen er alle tingene imod den kultur, som Nivine Hawwa kommer fra.

- Derfor skal man også sørge for at lære sproget, få en uddannelse og et arbejde. Det opfordrer vi også vores døtre til, siger Nivine Hawwa, ligesom hun opfordrer andre indvandrere, flygtninge og asylansøgere til det:

- Indvandrerkvinderne må tage sig sammen og komme ud og få et arbejde i stedet for at sidde hjemme. Man bliver nødt til at slække på traditionerne og blive en del af det danske samfund, hvis man vil være her, siger hun.

Hendes ene datter 19-årige Jessica bekræfter, at familien blander kulturer:

- Når vi eksempelvis holder juleaften, spiser vi både arabisk og dansk mad, fortæller hun.

Ekstra Bladets valgfart

Fra og med i dag kører Ekstra Bladets valgbus Valgfart rundt i landet. Hver dag er vi i en ny by med et nyt emne, og hver dag har vi debat mellem to folketingskandidater.

Vi starter i Aalborg, hvor vi diskuterer indvandrerpolitik; derefter går turen til Herning, hvor vi diskuterer arbejdsmarked, inden vi tager til Harrislee i Tyskland og debatterer grænsehandel.

På Fyn kommer vi søndag til Odense, hvor debatten handler om dagpenge. På Sjælland starter vi i Næstved, hvor vi som en del af debatdøgnet på Ekstra Bladet holder to debatter. Derfra kører vi til Stevns, hvor vi i Magleby debatterer Udkantsdanmark. Derfra går turen til Frederiksberg, hvor grundskyld og skatter kommer på dagsordenen.

Er du i nærheden, så kom ind i bussen og sæt dagsordenen.

92 kommentarer
Vis kommentarer