TV2 hjælper ham igen: TV-vært misbrugt i Løkkes valg-reklame

I strid med egen melding: TV-stationen lod Venstre bruge klip med studievært Johannes Langkilde i en politisk kampagnefilm

Lars Løkke Rasmussen (Foto: Lars Krabbe)
Lars Løkke Rasmussen (Foto: Lars Krabbe)

TV2 hjælper nu endnu engang Venstre og Lars Løkke Rasmussen i valgkampen.

Tv-kanalen har tilladt Venstre at bruge et klip fra en duel mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen under valgkampen i 2011 for at fremme partiets dagsorden om regeringens løftebrud.

I klippet indgår et spørgsmål fra den kendte og populære tv-vært Johannes Langkilde, der dengang var ordstyrer i duellen. Langkilde aftvinger i klippet et ’Nej’ fra Helle Thorning-Schmidt på spørgsmålet om, hvorvidt der stadig vil ligge patienter på sygehusgangene, hvis hun bliver statsminister.

Johannes Langkilde. (Foto: Bo Nymann) Dansk politik Johannes Langkilde træt af misbrug: Jeg er aldrig blevet spurgt

Efter klippet med Langkildes spørgsmål til Thorning, banker Venstre til den socialdemokratiske statsministerkandidat med fede typer:

KAN DU HUSKE SIDSTE VALG? DA VAR HUN OGSÅ TEMMELIG SKRÅSIKKER

Ikke tilladt

Men det er slet ikke tilladt at bruge værter i politiske tv-reklamer. I hvert fald ikke, hvis man er socialdemokrat.

I en mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, fra TV2’s centrale arkivmedarbejder til Socialdemokraterne, fremgår det nemlig utvetydigt, at ’TV2 værter må ikke optræde i jeres spot’.

Socialdemokraterne bliver også gjort opmærksom på, at TV2 kræver ’spottet til godkendelse, inden det bringes’.

Men trods TV2’s egne udmeldinger, hvor de forbyder brugen af værter i politiske spots, har kanalen altså alligevel godkendt Venstres kampagnevideo, der indeholder spørgsmålet fra Johannes Langkilde.

nationen 40.000 læsere har stemt: Løkke får 59 procent

Lars Løkke Rasmussen og hans spindoktor Christian Hüttemeier. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Løkkes spindoktor: Nu spørger I ikke om fadbamser, vel?

Lederen Tøsedrenge på TV2

Lars Løkke Rasmussen (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Han har gjort det før: Her har TV2 ændret for Løkke

Lars Løkke Rasmussen var ikke glad for de planlagte spørgsmål i TV2 NEWS-programmet Krydsild. (Foto: Joachim Adrian) Dansk politik Intern mail afslører: Løkke rasende lige inden LIVE-program

Sminkeskuret

Dermed er det anden gang på to dage, at historier om TV2’s serviceydelser for Lars Løkke Rasmussen når overfladen.

I går kunne Ekstra Bladet afsløre, at Lars Løkke Rasmussen ifølge interne TV2-mails var brudt ud i raseri, mens han sad i sminken forud for sin deltagelse i programmet Krydsild.

Årsagen var, at Løkke nægtede at svare på et planlagt seerspørgsmål om hans elendige troværdighed. Noget, han ellers flere gange har addresseret i valgkampen.

TV2 valgte efter en diskussion med Venstres kampagnestab at pille seer-spørgsmålet ud af programmet, hvilket formildede Venstre-formanden så meget, at han endte med at deltage i programmet.

TV2 forsvarede sig i går med, at der var opstået et ’tvivlsspørgsmål om rammen for interviewet’.

Venstres partisekretær, Claus Richter, oplyser til Ekstra Bladet, at partiet har fået grønt lys af tv-stationen til at bruge klippet med Johannes Langkilde. Richter vil dog ikke oplyse, hvilken pris, de har givet for det.

Herunder konfronterer Ekstra Bladets reporter Lars Løkke med den omtalte TV2-sag:

Herunder konfronterer Ekstra Bladets reporter Lars Løkkes spindoktor, Christian Hüttemeier, med den omtalte TV2-sag:

397 kommentarer
Vis kommentarer