Annonce:
Annonce:

Twitter-ørnen Løkke: Sociale medier fylder for meget

Se statsministeren filme løs netop, som han advarer mod brugen af de sociale medier, han selv har været tæt på at kvitte

Lars Løkke mener, at det er et problem, at danskerne lever gennem de sociale medier. Video: TV2 Fyn
Annonce:
Følg Politik

Han pipper løs i både lys og mørke på Twitter og skriver alenlange opslag og julekalender på Facebook.

I maj måned pippede Lars Løkke Rasmussen 74 gange på Twitter inkl. retweets og svar. På Facebook blev det til 13 opslag i samme periode, viser Ekstra Bladets optælling.

Alligevel løfter statsminister Lars Løkke Rasmussen pegefingeren over for landets unge, som han mener, bruger for meget tid på de sociale medier.

Det sker i et indslag hos TV2 Fyn, som du kan se over artiklen.

- Jeg synes, at der er gået for meget sociale medier i det hele. Det er ligesom om, at hvis det ikke er på Instagram, så findes det ikke. Det er som om, at virkeligheden udleves på nogle af de her platforme, siger statsministeren under et grundlovsarrangement på gymnastikhøjskolen i Ollerup under en samtale med den 20-årige højskoleelev Gustav Runge.

Annonce:

Deres samtale handlede om, hvorfor nogle danske unge har det svært selvom det danske velfærdssamfund både tilbyder gratis uddannelse, SU og et stærkt socialt sikkerhedsnet.

Heste-spørgsmål gik for nær
Statsministeren roser på Fyn de skoler, som har sat begrænsninger op for brug af mobiltelefonen. Om reglerne i sin egen Løkkefonden, siger han til den regionale tv-station:

- Der er det fast rutine, at man ikke må have telefon. Og man kan bare se, at det skaber ro og nærvær i de menneskelige relationer, når mobiltelefonerne er væk. Så der er noget vi skal have gjort et eller andet ved, siger statsministeren.

TV2 Fyns udsendte reporter undrede sig straks over statsministerens besked til de unge.

- Lars Løkke Rasmussen, du er selv ret aktiv på de sociale medier, på Twitter for eksempel. er du med til at være et forbillede på en forkert måde?

Annonce:

- Jamen, det spørger jeg også mig selv om engang imellem. Jeg har faktisk for et par måneder siden overvejet at droppe det hele. Det var så Facebook, fordi Facebook har ageret lidt uhensigtsmæssigt, så hvorfor skulle jeg blåstemple dem.

- Men også fordi jeg har slået mig meget på at være åben. Jeg har givet et indblik i, hvor jeg har været på ferie og den slags ting. Det eneste jeg får ud af det, er at journalister ligger og ringer til den dame, der har haft en hest, jeg har reddet på for at spørge, hvad jeg har betalt for at ride på den.

- Jeg har faktisk også nogle gange tænkt, driver jeg det for vidt. Burde man have noget mere menneskeligt nærvær, noget mere privatliv, lyder svaret fra Lars Løkke Rasmussen.

Filmede de udsendte
Statsministerens brug af sociale medier kom senest i fokus, da han i april røg i kødet på Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, i et natteligt vredesudbrud foranlediget af Ekstra Bladets afsløring af hans deltagelse i en samtale på hustruens tidligere arbejdsplads.

Annonce:

Ganske ironisk viser en anden video fra statsministeren besøg på højskolen, hvordan han med sin mobiltelefon filmer en flok udsendte journalister i sekunderne inden han besvarer spørgsmål. Videoen er optaget af Stem'rne, en mediegruppe som arbejder på at få flere unge til at stemme ved valg.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en opfølgende kommentar fra statsministeren til denne artikel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: