Uddannelsesminister henter ny departmentschef i styrelse

Regeringen gør Agnete Gersing til departementschef i Uddannelsesministeriet

Følg Politik

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal have ny direktør. Den nuværende, Agnete Gersing, er nemlig blevet udnævnt til ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Agnete Gersing har siden 2006 været direktør i Konkurrencestyrelsen, som i 2010 blev til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Hun begynder som departementschef 1. november 2015

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Agnete Gersing, der har stor faglig indsigt og bred erfaring fra centraladministrationen, siger uddannelsesminister Esben Lunde Larsen.

- Agnete Gersing har den kombination af solid ledelseserfaring og politisk forståelse, som regeringen har søgt hos en ny departementschef for Uddannelses- og Forskningsministeriet. Dertil har hun de personlige egenskaber, der skal til for at være topchef for et ministerium med meget dygtige og engagerede medarbejdere, siger Esben Lunde Larsen.

Den ny departementschef er født i 1963 og uddannet som cand.polit. fra Københavns Universitet.

- De videregående uddannelser og forskningen har meget stor betydning for hele det danske samfund. Jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle området i tæt samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere og institutioner, siger Agnete Gersing.

Hun var i 2005-06 departementsråd i Statsministeriet og før det fem år som afdelingschef i Finansministeriet. Forinden var hun direktør i Statens Jordbrugs- og Fiskeriøkonomiske Institut.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind